Sağlık Bakanlığı'ndan 42.500 personel alımı duyurusu! İşe alımlar nasıl yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bakanlık bünyesinde 42.500 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. Yeni personel alımlarının hangi branşlarda ve kaç sayıda olacağı da belli oldu.
Sağlık Bakanlığı'ndan 42.500 personel alımı duyurusu! İşe alımlar nasıl yapılacak?

Uzun bir süredir Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapması bekleniyordu. Sağlık personeli adaylarının bekledikleri bu haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere toplamda 42.500 personel alımı yapılacağıını kamuoyuna ilan etti.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı yapmasını bekleyenleri yaptığı açıklama ile sevindiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “KPSS ile 6 bin 69 hemşire, 1530 ebe, 1494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21 bin 709 sağlık teknikeri olmak üzere toplam 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10 bin 900 sürekli işçi istihdam edilecektir. Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR'a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye gönderilmiştir. 42 bin 500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun.” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın personel alımının nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı iki ayrı şekilde personel alımı gerçekleştirecek. Bunlardan ilki İŞKUR üzerinden olacak. Sürekli işçi kadrosuna alınacak olan 10.900 personelim alım sürecini İŞKUR yürütecek. İŞKUR kısa bir süre içerisinde Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı yayınlayacak. Belirlenen koşulları karşılayanlar başvuru işlemlerini yapacaklar. Başvurular sona erdiğinde ise noter huzurunda kura çekilerek işe alınacak sürekli işçiler belirlenecek.

Sağlık personellerinin işe alımları ise ÖSYM tarafından yapılacak. ÖSYM bu hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzunu hazırlayıp yayınlayacak. Bu kılavuzdaki koşulları sağlayanlar başvurularını yapacaklar. Bu başvurulara göre işe alımları gerçekleştirilecek olan personellerin kimler olacağı belirlenecek.