Sakarya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hamza Al kimdir, kaç yaşında, hangi görevden geldi?

Cumhurbaşkanı imzasıyla 5 üniversitenin rektörü değişti. Sakarya Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Hamza Al kimdir? İşte bilinmesi gerekenler.
Sakarya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hamza Al kimdir, kaç yaşında, hangi görevden geldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yeni atama kararları yayımlandı. Karar ile birlikte beş üniversitenin rektörü değişti. Rektör atamaları içerisinde en dikkat çeken isimlerden biri de Sakarya Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Hamza Al oldu.

Resmi Gazete’nin 9 Temmuz 2022 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni rektör ataması yapıldı. Buna göre Eskişehir Osmangazi  Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi rektörleri değişti.

Prof. Dr. Hamza Al kimdir?

Sakarya Üniversitesi’nin yeni rektörü Hamza Al, 1968 yılında Erzurum’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak kariyerine başlamıştır. Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans, Sakarya Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. 2002 yılında yardımcı Doçent, 2009 Doçent ve 2014 yılında da Profesör olmuştur.

Prof. Dr. Hamza Al, 2011 – 2012 yılları arasında Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü’nü yürütmüştür. 2014 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dekan olarak atanmıştır. Aynı yıl Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’nun danışmanlık görevine getirilmiş ve 2015 yılında ise Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine dekan olarak atanmıştır.

2018 yılında Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Yükseköğrenim Kalite Kurulu Başkanlığı’na atanması sebebiyle Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü için aday olmuştur.

9 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yer alan atama kararları doğrultusunda, Prof. Dr. Hamza Al Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne atandı.