Sandıkların yüzde 40'ı açıldı! Kime, ne oy çıktı, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor?

Türkiye’de bugün yapılan 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için sonuçlar belli olmaya devam ediyor. Şu ana kadar sandıkların yüzde 40'ı açıldı. Seçimlerde kime, yüzde kaç oy çıktı?
Sandıkların yüzde 40'ı açıldı! Kime, ne oy çıktı, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor?

Türkiye’de bugün aylardır beklenen 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için vatandaşlar sandık başına gittiler. Son yılların katılım oranı en yüksek seçiminin gerçekleştiği bildirilirken saat 18:30’dan itibaren YSK yayın yasağını kaldırdı. Bunun ardından ise ilk sonuçlar gelmeye başladı. Seçim sonuçları belli olmaya devam ederken Anadolu Ajansı tarafından medya kuruluşlarına bilgi geçiliyor.

SANDIKLARIN YÜZDE 40’ı AÇILDI

Açıklanan seçim sonuçlarına göre şu ana kadar sandıkların yüzde 40’ı açıldı. Bu açılan sandıklarda Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52,7 oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 41,4’ünü aldı. Diğer Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,4 oranında oy aldı. Sandıkların yüzde 60’ından ise henüz sonuç gelmedi.

MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ SONUÇLARI

Milletvekili seçimi sonuçlarında ise açılan sandık sayısının yüzde 16 olduğu bildirildi. Sandıkların büyük çoğunluğunda ise henüz oy sayımı tamamlanmadı. Buna göre Ak Parti’nin oy oranı yüzde 41,3, CHP’nin oy oranı yüzde 19,3, MHP’nin oy oranı yüzde 13,2, İyi Parti yüzde 9, Yeşil Sol Parti yüzde 8, Yeniden Refah Partisi yüzde 2,9, BBP yüzde 1,1 oranında oy alıyor.

Milletvekili seçimleri için açıklanan sonuçlara göre Cumhur İttifakı 355 milletvekili Millet İttifakı 193 milletvekili çıkarabiliyor.

Milletvekili seçimleri için sandıkların çok az bir kısmı açıldı. Bu oluşan tablonun gece sonunda değişmesi bekleniyor.