Sandıkların yüzde 75'i açıldı! Cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye geneli, İstanbul ve Ankara sonuçları!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayım işlemleri devam ediyor. Sandıkların yüzde 75’i açılırken Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranları belli oldu.
Sandıkların yüzde 75'i açıldı! Cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye geneli, İstanbul ve Ankara sonuçları!

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı olarak görev yapacak ismi belirlemek için tercihlerini ortaya koydular. Saat 17:00’dan itibaren oy verme işlemi sona ererken oy sayımına geçildi. Oldukça hızlı bir şekilde oy sonuçları gelirken Anadolu Ajansı seçim sonuçlarına dair anlık bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor.

HANGİ ADAYIN YÜZDE KAÇ OYU ÇIKTI?

Sandıkların yüzde 75’i açılırken adayların oy oranları da belli oldu. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 54,03 olduğu bildirildi. Buna karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 45,97 şeklinde açıklandı. Oy sayım işlemleri devam ederken seçimi kimin kazandığına dair bir görüntü henüz oluşmadı.

İSTANBUL’DA OY ORANLARI NE OLDU?

Türkiye’nin en kalabalık ili olan İstanbul için de sonuçlar belli oldu. Anadolu Ajansı verilerine göre İstanbul’da sandıkların yüzde 49,22’si açıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 50,45 olurken Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 49,55 oldu. Henüz yaklaşık 5 milyon oy sayılırken İstanbul’da sayılacak yaklaşık 5 milyon daha oy bulunuyor.

ANKARA’DA SON DURUM NE?

Ankara’da seçim sonuçlarına dair veriler de netleşti. Şu ana kadar Ankara’da sandıkların yüzde 62,84’ü açıldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52,69 olurken Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 48,06 oldu. 14 Mayıs seçiminde Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu daha fazla oy almıştı. Bugünkü seçimde ise Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da yarışı önde götürüyor.