Sandıkların yüzde 94’ü açıldı! Resmi olmayan seçim sonuçları belli oldu gibi!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için devam eden oy sayımlarında sona gelindi. Sandıkların yüzde 94’ü açılırken Cumhurbaşkanlığı seçimi resmi olmayan sonuçlara göre büyük ihtimalle ikinci tura kaldı.
Sandıkların yüzde 94’ü açıldı! Resmi olmayan seçim sonuçları belli oldu gibi!

Türkiye’nin heyecanla beklediği seçim sonuçları resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu gibi. Anadolu Ajansı verilerine göre Türkiye genelinde sandıkların yüzde 94’ü açıldı. Açılan sandıklarda gerçekleşen oy sayımlarına dair sonuçlar da kamuoyu ile paylaşıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre de seçim sonuçları büyük bir ihtimalle netleşmeye yakın bir seviyeye geldi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANLARI

Cumhurbaşkanı adaylarının sandıkların yüzde 94’ünden sayılan oylara göre aldıkları oy oranları şöyle oldu:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49,63
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 44,63
Sinan Oğan: Yüzde 5,29

Resmi olmayan bu sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçimleri herhangi bir adayın yüzde 50 oyu geçememesi nedeniyle büyük bir ihtimalle ikinci tura kaldı. İkinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda en çok oy alan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olmak için yarışacaklar. İkinci tur seçimde en çok oyu alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek.

SİYASİ PARTİLERİN YENİ MİLLETVEKİLİ SAYILARI

Milletvekili Genel Seçimi için de sandıkların 90’ından fazlası açıldı. Sayılan oylara göre siyasi partilerin oy oranları şöyle oldu:

AK Parti: Yüzde 35,67
CHP: Yüzde 24,96
MHP: Yüzde 10,33
İYİ Parti: Yüzde 9,93
Yeşil Sol Parti: Yüzde 8,66
Yeniden Refah Partisi: Yüzde 2,84
Zafer Partisi: Yüzde 1,97
BBP: Yüzde 1,01
TİP: Yüzde 1,31

Açıklanan bu oy oranlarına göre 600 milletvekilinin siyasi partiler arasındaki dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 267
MHP: 51
Yeniden Refah Partisi: 5
CHP: 169
İYİ Parti: 44
Yeşil Sol Parti: 61
TİP: 3

İKİNCİ TUR CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlara göre büyük bir oranla ikinci tura kalmasının ardından bu ikinci tur seçiminin ne zaman yapılacağı vatandaşlarca araştırılmaya başlandı. YSK’nın daha önceden açıklamış olduğu takvime göre ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimi 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. O seçim ile beraber yeni dönemde Türkiye’nin Cumhurbaşkanı belli olmuş olacak.