Sandıkların yüzde 95'i açıldı! Cumhurbaşkanı seçiminin kazananı belli gibi!

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu bugün yapılırken seçim sonuçları büyük bir ihtimalle belli oldu. Sandıkların yüzde 95’i açılırken resmi olmayan sonuçlara göre seçimin kazananı hemen hemen belirlendi.
Sandıkların yüzde 95'i açıldı! Cumhurbaşkanı seçiminin kazananı belli gibi!

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda herhangi bir adayın yüzde 50 üzerinde oy alamaması nedeniyle Türkiye bugün ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Vatandaşlar gün boyu Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandılar. İlk tura göre biraz daha az seçime katılım olurken saat 17:00 itibariyle sandıklar kapanarak oy sayımına geçildi.

SANDIKLARIN HEMEN HEMEN TAMAMI AÇILDI

Seçim sonuçları hakkında yine Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Sandıklar açılmaya başladığında yüzde 60’ın üzerinde oy oranı ile giriş yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı sandıklar açıldıkça geri geldi. Şu anda sandıkların yüzde 95’inin açıldığı bildirilirken Recep Tayyip Erdoğan resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde tamamladı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNDE TAMAMLADI

Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı resmi olmamak kaydıyla yüzde 52,34 olurken Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 47,66 oldu. Bu sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçiminin kazananı resmi olmamak kaydıyla Recep Tayyip Erdoğan oldu.

ANKA DA AYNI SONUÇLARI DUYURDU

Öte yandan Anadolu Ajansı’nın yanında ANKA da seçim sonuçlarını yaklaşık olarak Anadolu Ajansı ile aynı şekilde bildirdi. Resmi olmayan bu sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olarak görev yapmak için milletten onay almış oldu.

RESMİ SEÇİM SONUÇLARINI YSK AÇIKLAYACAK!

Resmi seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oluyor. Bu konuda açıklama yapacak olan merci YSK olacak. YSK tarafından resmi seçim sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Böylece adayların aldıkları kesin oylar netleşmiş olacak.