Şarkıcı Gülşen İmam Hatip mezunları için ne dedi, TCK 216 madde nedir, tutuklanacak mı?

Son dönemde sık sık sahne kıyafetleri ve sahnesinde yaptığı açıklamalar ile gündem olan Gülşen bu seferde son konserinde yapmış olduğu konuşması ile gündem oldu. Sosyal medyada büyük infial yaratan o sözler haberimizde...

Giydiği cesur kıyafetleri ve son dönemde konserlerinde yaptığı LGBT açıklamaları ile gündemi sallamaya devam eden Gülşen bu sefer son konserinde yaptığı konuşma ile sosyal medyada büyük tepki oluşmasına neden oldu. Hem sahne kıyafetleri hem de konuşmalarında verdiği mesajlarda dozu her geçen gün arttıran Gülşen'in son sahnesinde sarf ettiği maksadını aşan konuşmalar büyük tepki çekti. 

Gülşen tarafından sahnede söylenen sözler nedeniyle ilk olarak İmam Hatip mezunları sonrasında ise toplum geneli tarafından tepkiler gelmişti. Görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine yapılan ilk araştırmada görüntülerin Nisan ayına ait olduğu ve İstanbul'da özel bir mekanda çekildiği belirlendi. 

GÜLŞEN NE DEDİ, İMAM HATİPLİLER HAKKINDA NE SÖYLEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Gülşen'in kameralara yansıyan görüntüsünde aynı sahnede yer aldığı bir kişi için "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerine yer vermesi büyük tepki çekti. 

GÜLŞEN TUTUKLANACAK MI, TCK 216. MADDESİ NEDİR?

Gülşen tarafından kullanılan ve tüm imam hatip lisesi mezunlarını rencide eden açıklamada "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadeleri yer almıştı. Konuşmanın basına düşmesinin ardından çok sayıda şikayet dilekçesi ile savcılıklara başvuru yapılması ve CİMER'e şikayet yağması üzerine savcılık kararı ile TCK'nin 216. maddesi kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma açılması talimatı verildi. Ayrıca Gülşen'in kolluk görevlileri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı huzurunda hazır edilmesi istendi.