Seçime 3 gün kala KONDA'dan son anket sonuçları! Cumhurbaşkanı adayları ve partilerin oy oranları!

14 Mayıs seçimleri için 3 gün kala KONDA tarafından son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanı adaylarının son oy oranları kamuoyuna ilan edildi.
Seçime 3 gün kala KONDA'dan son anket sonuçları! Cumhurbaşkanı adayları ve partilerin oy oranları!

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. 6-7 Mayıs tarihlerinde yapılan seçim anketine 35 ilden, 120 ilçeden, 194 mahalle ve köyden toplam 3.480 kişi katılım gösterdi. KONDA’nın kendi bütçesiyle yüz yüze yöntemiyle yapılan seçim anketinde yurt dışı seçmen oylarının dahil olmadığı bildirildi. Ayrıca sonuçlarda yüzde 1,7 ile yüzde 2,2 oranlarında hata payı olabileceği bildirildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞINDA SON ORANLAR!

Açıklanan seçim anketi sonuçlarına göre yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için anket katılımcılarının yüzde 49,3’ü Kemal Kılıçdaroğlu’na, yüzde 43,7’si Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 4,8’i Sinan Oğan’a ve yüzde 2,2si Muharrem İnce’ye oy verecekler. Bu sonuçların gerçekleşmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak ve Türkiye 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek.

SİYASİ PARTİLERİN OY ORANLARI!

Siyasi partilerin milletvekili seçimlerinde alacağı oy oranlarına dair de seçim anketi sonuçları açıklandı. Buna göre AK Parti yüzde 35,0 ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sıradaki CHP’nin oy oranı ise yüzde 27,3 olarak ilan edildi. Anket sonucuna göre seçimlerde en fazla oy alacak üçüncü parti olacak olan İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 12,4 şeklinde ilan edildi. HDP’nin içerisinde yer aldığı Yeşil Sol Parti’nin yüzde 10,5 oy oranı olduğu belirtildi. MHP’nin oy oranı ise yüzde 8,0 şeklinde duyuruldu. Diğer partiler için ise yüzde 3,8 oran açıklandı.

TBMM'DE CUMHUR İTTİFAKI ÖNDE

Yayınlanan KONDA seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 44,0, Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 39,9, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oy oranı yüzde 12,3 olacak.