Shaktar Tarihi Transferden Elde Ettiği Gelirin 4'te Birini Orduya Bağışlayacak

Rusya ile savaş halindeki Ukrayna'da bir yandan hayat devam etmeye çalışıyor. Ukrayna'nın önemli futbol kulüplerinden Shakhtar Donetsk, tarihi bir transfere imza attı. Ukrayna temsilcisi Premier Lig ekiplerinden Chelsea'ye 100 milyon dolar karşılığında Mudryk'i sattı. Gelirin 4'te 1'i bağışlanacak.
Shaktar Tarihi Transferden Elde Ettiği Gelirin 4'te Birini Orduya Bağışlayacak

Rusya ile 11 aydır devam eden bir savaşın içinde olan Ukrayna'da oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Hem spor hem de dünya siyasetini yakından ilgilendiren bir transfer gerçekleşti. Eskiden Rus milyarder Abramoviç'e ait olan Chelsea, Ukrayna kulüplerinden Shakhtar Donetsk'ten  Mudryk'i renklerine bağladı.

İngiliz kulübü Chelsea ile Ukrayna temsilcisi Shakthar arasında gerçekleşen bu transferden Ukrayna kulübünün kasasına tam 100 milyon avro girecek. Savaş ortamında gerçekleşen bu transfer Ukrayna halkına moral olurken, kulüpten yapılan açıklama da büyük sevinç yaratı. Shakthar kulübü, transferden elde edilecek gelirin 4'te birini orduya ve asker yakınlarına bağışlayacağını açıkladı.

Futbol Tarihinin En Pahalı Transferlerinden Biri

Futbol dünya çapında milyonların takip ettiği küresel bir endüstri haline geldi. Artık insanlar takımlarına fanatizm derecesinde bağlı ve başarıları sadece mutluluk değil aynı zamanda para da getiriyor. Bu sebeple takımlar bazı futbolcuları kadrolarına katabilmek adına astronomik bedeller ödemeyi göze alabiliyor. 

İngiliz kulübü Chelsea de futbol tarihinin en pahalı transferlerinden birine imza attı. Premier Lig temsilcisi, Ukrayna'nın önde gelen kulüplerinden biri olan Shakthar Donetsk'te forma giyen Mudryk'i kadrosuna kattı. Bu transfer için Ukrayna temsilcisine tam 100 milyon avro ödeyecek olan Chelsea, böylelikle futbol tarihinin en pahalı 10 transferi arasına giren bir transfer gerçekleştirmiş oldu. Dünyanın en pahalı transferi ise 222 milyon avro ile hala Brezilyalı yıldız oyuncu Neymar ve Fransız kulübü Paris-Saint Germain'in elinde. 

Rus Milyarder Abramoviç'in Eski Takımı

Chelsea'nin gerçekleştirdiği bu transferin bu kadar ses getirmesinin oldukça önemli bir sebebi daha var. Bu sebeplerden biri de İngiliz kulübünün eski sahibi Roman Abramoviç. Yıllar önce Chelsea'yi satın alan Rus milyarder Abramoviç, yaptığı transferler ve elde ettiği başarılar sayesinde Chelsea'yi dünya devlerinin arasına sokmuştu.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya'ya ekonomik ambargolar uygulaması, Rusya ve İngiltere arasında adeta bir soğuk savaşa dönüştü. İngiltere, ülkede bulunan Rusların mal varlıklarına el koydu. Bu sırada Roman Abramoviç de Chelsea'yi satarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Dolayısıyla Chelsea bu transferin öncesinde Rusya ile İngiltere arasında bir krize daha neden olmuştu.