Shinzo Abe kimdir, neden vuruldu, öldü mü, sağlık durumu nasıl?

Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, silahlı saldırıya uğradı. Shinzo Abe'nin sağlık durumuna ilişkin son bilgiler paylaşıldı.
Shinzo Abe kimdir, neden vuruldu, öldü mü, sağlık durumu nasıl?

Japonya eski başbakanı Shinzo Abe, katıldığı bir miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın tetiği çekmesiyle kanlar içerisinde yere yığılan eski başbakan dünyanın gündemine oturdu. Bu olayın ardından Shinzo Abe kimdir, neden vuruldu gibi sorular araştırılmaya başlandı.

Shinzo Abe neden vuruldu, kim vurdu, öldü mü?

Shinzo Abe, Nara kentinde bir miting esnasında konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı. 40 yaşlarında olan saldırganın Abe’yi arkasından yaklaşarak pompalı tüfekle vurduğunu ve saldırganın gözaltına alındığı öğrenildi. Fakat eski başbakana neden böyle bir saldırı düzenlendiği henüz bilinmiyor.

Silahlı saldırı olayının ardından Japonya Başbakanı Kishida, seyahatine ara vererek Tokyo’ya döndü. Başbakanın saldırı ile ilgili yapacağı açıklama tüm dünya tarafından merak ediliyor.

İki el ateş edilen ve ardından yere yığılan Abe’nin sağlık durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Abe’nin bilinci kapalı halde hastaneye getirildiği, boynunda kanaması olduğu ve kalbi durduğu ifade edildi. Basında geçen haberlere göre Abe’nin yaşamsal belirti göstermediği aktarıldı.

Shinzo Abe kimdir, neden vuruldu, öldü mü, sağlık durumu nasıl?

Shinzo Abe kimdir?

Shinzo Abe 21 Eylül 1954 yılında doğmuştur. Japonya’da en uzun başbakanlık görevini üstlenen Abe, 2006 yılında özel bir toplantı ile Japonya’nın Başbakanı olarak seçilmiştir. Japonya’nın II. Dünya savaşından sonra göreve gelen en genç Başbakandır.

Seikei Üniversitesi’nde siyasal bilgiler bölümünden 1977 yılında mezun olmuştur. Daha sonra ABD’ye gelerek Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde siyasal bilgiler eğitimini sürdürmüştür. Dışişleri Bakanı, LDP’nin Genel Konseyi’nin oturum başkanının özel sekreteri ve LDP Genel Sekreterliği yapmıştır.