Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Serbest bırakılmıştı, gözaltına alındı!

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile alakalı olarak yürütülen savcılık soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Daha önce iki defa serbest bırakılan T.D. üçüncü defa gözaltına alındı.
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Serbest bırakılmıştı, gözaltına alındı!

Türkiye’de çok büyük bir tepkiye yol açan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesine dair başlatılan soruşturmada yeni delillere ulaşıldığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın titizlikle yürütülebilmesi için dosyaya ikinci bir savcı görevlendirmesi daha yapmıştı. Yapılan soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldığı kaydedildi.

SAVCILIK İKİ DEFA SERBEST BIRAKMIŞTI!

Sinan Ateş cinayeti ile alakalı olarak bugüne kadar çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu gözaltına alınanların 1’i ise tutuklanmıştı. Bazı şüpheliler için ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. Bu serbest bırakılanlar arasında bulunan T.D. hakkında verilen karar tepkiyle karşılanmıştı. T.D., Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi olan E.Ö.’yü olay sonrasında Ankara dışına çıkarmak ile suçlanıyordu. Mevcut delil durumları göz önüne alınarak savcılık T.D. hakkında iki defa adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararını vermişti.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ, YENİ DELİLLERE ULAŞILDI

Soruşturmaya ek olarak atanan Başsavcı vekili Durdu Özer dosyayı incelemesinin ardından olayın aydınlatılabilmesi için güvenlik birimlerine çeşitli talimatlar verdi. T.D. ve serbest kalan bir başka şüphelinin teknik ve fiziki takip ile izlenmesi istenildi. Bu sırada geniş çaplı soruşturma devam etti ve T.D. irtibatlarına dair yeni bulgulara ulaşıldı. Bu kapsamda 2 kişi daha cinayet gerekçesiyle tutuklandı.

Yürütülen soruşturmada Savcılık daha önce iki defa serbest bırakılan T.D. ile yine daha önce serbest bırakılan E.Y.’nin gözaltına alınmasını talep etti. Ayrıca İstanbul’da bulunan Avukat S.Ö.’nün de gözaltına alınması istendi. Her üç şüpheli için de gözaltı kararı uygulandı ve gözaltına alındılar. Bu kişilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından savcılığa sevkleri yapılacak.