Sinan Oğan bugün Erdoğan’a destek açıklayacak iddiası! Anlaşılan 4 madde ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın ikin tur seçimi için bugün Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan için bir destek açıklayacağı iddia edildi. Bu iddiaya göre Sinan Oğan ile Erdoğan arasında 4 maddelik bir mutabakata varıldı.
Sinan Oğan bugün Erdoğan’a destek açıklayacak iddiası! Anlaşılan 4 madde ortaya çıktı!

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur seçimi yapılacak. İlk turda yüzde 5,17 oranında oy alan Sinan Oğan’ın kime destek vereceği bugün belli olacak. Bugün saat 17:00’da Sinan Oğan bir basın toplantısı düzenleyerek seçimde kime destek vereceklerini açıklayacak. Sinan Oğan tarafı hem Recep Tayyip Erdoğan ile hem de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yapmıştı. Bu görüşmelerin sonucunun ne olacağı ise merak edilirken Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi konuya dair çok önemli iddialarda bulundu.

ERDOĞAN’A DESTEK VERECEKLER!

Sinan Oğan ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hafa sonunda kararlarının ne olması gerektiğine dair uzun uzun görüşmeler yaptılar. Bu görüşmelerin sonucu bugün kamuoyuna açıklanacak ama Hürriyet yazarlarından Abdülkadir Selvi’nin iddiasına karar Recep Tayyip Erdoğan’a destek olacak.

Abdülkadir Selvi’ye göre yaşları genç olsa da Sinan Oğan ile Ümit Özdağ siyasi olaran büyük tecrübeye sahipler ve önlerine gelen fırsatı değerlendirecekler. 28 Mayıs seçimlerinden sonra aktif bir siyasi aktör olmayı isteyen bu ikilinin Recep Tayyip Erdoğan'a bazı şartlarla destek açıklayacaklarını iddia eden Abdülkadir Selvi bu şartları da açıkladı. 4 maddede Sinan Oğan ile Recep Tayyip Erdoğan arasında mutabakata varıldığı iddia edildi.

Abdülkadir Selvi’nin iddiasına göre anlaşmaya varılan konular şöyle:

-Anayasa’nın ilk 4 maddesi kesinlikle değişmeyecek. Anayasa’dan Türk tanımının çıkarılmasına yönelik herhangi bir girişime izin verilmeyecek.

-Her türlü terör örgütü ile mücadeleyi esas alan bir terörle mücadele politikası uygulanacak.

-Sığınmacıların gönderilmesi için bir plan yapılacak ve bölüm bölüm ülkelerine dönmeleri sağlanacak.

-Uluslararası piyasalarla uyumlu olacak şekilde faiz politikalarında daha esnek bir ekonomi politikasına geçiş yapılacak.

Sinan Oğan bugün saat 17:00'da yapacağı açıklamalar ile kamuoyuna kararını bildirecek. Türkiye'de tüm gözler şimdiden bu açıklamaya çevrildi.