Siyaset kulisleri ısındı: Devlet Bahçeli koltuğunu o isme bırakıyor!

6 Temmuz 1997 tarihinden bu yana MHP Genel Başkanı olarak koltukta bulunan Devlet Bahçeli'nin koltuğunu devretme kararı aldığı iddia edildi. İşte, Bahçeli'nin yerine geçeceği iddia edilen o isim...
Siyaset kulisleri ısındı: Devlet Bahçeli koltuğunu o isme bırakıyor!

MHP Genel Başkanı olarak 6 Temmuz 1997 tarihinden bu yana koltukta oturan Devlet Bahçeli'nin koltuğunu devretmeye hazırlandığı iddia edildi. 2018 tarihine kadar AK Parti ile muhalefet içerisinde yer alan MHP daha sonra Cumhur ittifakını kurarak iktidar ortağı olarak siyasi mücadelesine devam etme kararı almıştı. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendine has yorumları kadar antika araç merakı ile de sık sık gündeme gelirken son olarak ise siyaset kulislerinde görevi bırakacağı iddiası ile gündeme taşındı. Devlet Bahçeli'nin görevini devredeceği iddia edilirken koltuğunu bırakacağı kişi de açıklandı. 

74 YAŞINDAKİ DEVLET BAHÇELİ KOLTUĞUNU KİME BIRAKACAK?

Bir süredir emekliliğe hazırlandığı iddia edilen Devlet Bahçeli hakkında yeni bir iddia da gazeteci yazar Esat Selışık tarafından ortaya atıldı. Daha önceden de Süleyman Sazak, Dr. Selim Kaptanoğlu, Sinan Oğan, İzzet Ulvi Yönter, Suat Başaran, Hüseyin Sözlü gibi isimlerin Devlet Bahçeli yerine MHP Genel Başkanı olarak göreve hazırlandığı iddiaları gündeme gelmişti. 

Selışık kaleme aldığı yazısında "Bu isimlere şimdilerde Oktay Vural'ın da eklendiğini duydum. Saydığım isimlerin ortak noktası "Hepsinin Sayın Bahçeli'ye rağmen, ona karşı aday olmaları" diyerek Oktay Vural ismini gündeme taşıdı. Kulislerden edindiği bilgileri de paylaşan Selışık, Devlet Bahçeli'nin veliahttı olarak ise İsmail Faruk Aksu'yu işaret etti. İddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günler gösterecek. Ancak, bu değişimin en yakın tarihte bile seçimden sonra olabileceği belirtiliyor.