Şoförüyle Çiftlik Evinde Öldürülmüş Halde Bulunan Nazmi Arıkan Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır, Ne İş Yapar, Neden Öldürüldü, Kim Öldürdü?

Çanakkale Gelibolu’da çiftlik evinde uğradığı saldırı neticesinde ünlü eğitimci Nazmi Arıkan öldürüldü. Peki Nazmi, Arıkan kimdir, kaç yaşındaydı, ne iş yapar, neden öldürüldü, kim öldürdü?
Şoförüyle Çiftlik Evinde Öldürülmüş Halde Bulunan Nazmi Arıkan Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır, Ne İş Yapar, Neden Öldürüldü, Kim Öldürdü?

 Türkiye’nin yakından tanıdığı bir eğitimci olan Nazmi Arıkan’ın öldürüldüğüne dair haber gündeme bomba gibi düştü. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın kurucusu olan Nazmi Arıkan’ın Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yaladığı çiftlik evinde öldürülmüş halde bulunduğu bildirildi. Nazmi Arıkan’ın öldürüldüğü olayda aynı şekilde şoförünün de öldürüldüğü açıklandı.

NAZMİ ARIKAN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Bir süredir çalışanları Nazmi Arıkan’dan haber alamıyordular. Bunun üzerine Gelibolu’ya bağlı Karainebeyli Köyü’nde Nazmi Arıkan’ın kendisine ait çiftliğe giden çalışanlar ünlü eğitimcinin çiftlikte olup olmadığını kontrol etmek istediler. Ancak çalışanlar çiftlik evine gittiklerinde Nazmi Arıkan’ın ve şoförünün cansız bedenleri ile karşılaştılar.

İstanbul’da eğitim camiasının önde gelen isimlerinden olan Nazmi Arıkan’ın neden öldürüldüğü büyük bir merak konusu oldu. Çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri Nazmi Arıkan’ın ve şoförünün bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit ettiler. Ekipleri detaylı otopsi yapılabilmesi için cesetleri Gelibolu Şehir Koray Onay Devlet Hastanesi morguna kaldırdılar. Cinayetleri kimin işlediği henüz tespit edilemezken çalışmalar devam ediyor.

NAZMİ ARIKAN KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 1953 yılında doğmuştur. Salur Köyü İlkokulu’nu bitirdikten sonra Sorgun Ortaokulu’ndan mezun olmuştur. Tokat Öğretmen Okulu’nu da tamamlaması ile sınıf öğretmeni olmuştur. Gazi Eğitim Enstitüsü’nü de bitirerek fizik öğretmenliği diplomasına sahip oldu.

Bolu Erkek Öğretmen Okulu’nunda bir yıl öğretmenlik yaptı. Ancak bu 1 yılın sonunda öğretmenlikten uzaklaştırıldı. Daha sonrasında da mecburen dershaneciliğe geçmek zorunda kaldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaptığı sırada İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden de mezun oldu. Ardından eğitim camiasından 5 yıl süreyle ayrılan Nazmi Arıkan bir fabrikanın genel müdürlüğü görevinde bulundu. 23 yıllık dershanecilik tercrübesinin ardından 1965 yılında kurulan Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Devraldığında tek şubesi olan dershanenin 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde 80 şubesi bulunuyordu. 2011 yılında da Fen Bilimleri Okulu’nu kurdu.