Son anket sonuçları açıklandı! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu rekabetinde son durum!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için araştırma şirketleri anket çalışması yapmaya devam ediyorlar. Son olarak MAK Danışmanlık Araştırma seçim anketi sonuçlarını açıkladı.
Son anket sonuçları açıklandı! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu rekabetinde son durum!

Türkiye’de sandık heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Siyasi partiler 14 Mayıs 2023’te vatandaşlardan destek almak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir taraftan da araştırma şirketleri seçim anketi yaparak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyorlar. Seçim anketi sonucu açıklayan son şirket MAK Danışmanlık Araştırma oldu.

MAK Danışmanlık Araştırma 8-15 Mart tarihlerinde 53 ilde 5.750 kişi ile yüz yüze görüşerek seçim anketi gerçekleştirdi. Bu ankette katılımcılara seçimlerdeki tercihleri soruldu ve alınan cevaplar işlenerek sonuçları açıklandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi Cumhurbaşkanı adayına oy vereceksiniz?” soruna anket katılımcılarının yüzde 46,5’i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 42,4’ü Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 7,7’si kararsız, yüzde 3,4’ü diğer cevaplarını verdiler. Ankette ittifakların destek oranları da belli oldu. Katılımcılar yüzde 45 oranında Millet İttifakı’nı, yüzde 42 oranında da Cumhur İttifakı’nı desteklediklerini belirttiler.

HANGİ SİYASİ PARTİYE YÜZDE KAÇ OY ÇIKTI?

Milletvekili seçimleri için de anket katılımcılarına “Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusu soruldu. Verilen yanıtlara göre sıralama şu şekilde oldu:

AKP: Yüzde 34.2
CHP: Yüzde 26
İYİ Parti: Yüzde 13.6
HDP: Yüzde 9.3
MHP: Yüzde 6.3
DEVA: Yüzde 2.1
BTP: Yüzde 1.2
Gelecek: Yüzde 1
Memleket: Yüzde 1
Zafer: Yüzde 1
SP: Yüzde 0.9

MAK Danışmanlık Araştırma tarafından açıklanan bu seçim anketi sonuçları değerlendirmesine göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan yarışına sahne olacak. İki adayın da oy oranlarının yakın olması yapılacak hamleleri ve alınacak sonuçları çok daha önemli bir hale getirecek. Milletvekili seçimlerinde ise ittifaklar yarışacaklar ve bu alanda da büyük bir çekişme yaşanacak.