SON DAKİKA: 2022 YKS Sonuçları Açıklandı! ÖSYM AİS YDT, AYT, TYT Üniversite Sonuç Sorgulama Ekranı

Milyonlarca adayın girerek ter döktüğü YKS sınavının merakla beklenen sonuçları açıklandı. ÖSYM takvimi ile duyurulan YKS Sınav Sonuç sorgulama ekranı açıldı. ÖSYM AİS Gov TR üzerinden adaylar YKS puanlarını öğrenebilecekler...
SON DAKİKA: 2022 YKS Sonuçları Açıklandı! ÖSYM AİS  YDT, AYT, TYT Üniversite Sonuç Sorgulama Ekranı

Hayalini kurdukları üniversiteyi kazanabilmek için adayların ter döktüğü 2022 YKS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından ilan edilen takvime uygun olarak işletilen süreçte beklendiği üzere YKS sınav sonuçları sabah 07:00 itibari ile adayların erişimine açıldı. Kendi hesaplamalarına göre yaklaşık puanlarını hesaplayan adaylar kesin sonuç için ÖSYM AİS üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. 

Hatırlanacağı üzere adaylar 2022 YKS sınavı için bu sene TYT, AYT, YDT oturumları olmak üzere 18 Haziran ve 19 Haziran tarihlerinde olmak üzere iki ayrı oturumda sınavlara girmişti. Normal takvimi içerisinde YKS sonuçlarının Temmuz ayının son haftasında açıklanması bekleniyordu. Ancak ÖSYM adayların yoğun beklentisi nedeni ile çalışmaları hızlandırmış ve açıklama takvimini 1 hafta öne almıştı. 

YKS SINAV SONUÇ BELGESİ VE SORGULAMA EKRANI 2022!

Sınava giren adaylar her zaman olduğu gibi YKS sonuçlarını kurumun resmi internet sitesi olan ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabilecekler. Kurumun resmi sitesi üzerinden yayımlanan YKS sonuç sorgulama ekranı olan 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçları sorgulama ekranının tıklanması yeterli olacak. 

SON DAKİKA: 2022 YKS Sonuçları Açıklandı! ÖSYM AİS  YDT, AYT, TYT Üniversite Sonuç Sorgulama EkranıBu linki tıklayan adaylar karşılarına gelen yeni ekranda 11 haneli T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile beraber sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler. 

SON DAKİKA: 2022 YKS Sonuçları Açıklandı! ÖSYM AİS  YDT, AYT, TYT Üniversite Sonuç Sorgulama Ekranı

Her iki bilginin de eksiksiz girilmesi durumunda adaylar sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek ve sınav sonuç belgelerine ulaşabilecek. Puanlarına göre adaylar bundan sonraki süreçte üniversite tercihlerini yaparak kayıt için gerekli işlemler adına resmi süreci başlatmış olacaklar.