Son Dakika, AFAD Duyurdu! Van Tuşba Deprem İle Sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre Van’ın Tuşba ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depremin şiddetini ve etki alanını AFAD kamuoyuna açıkladı. Deprem kaç şiddetinde oldu?
Son Dakika, AFAD Duyurdu! Van Tuşba Deprem İle Sallandı!

Türkiye’nin gündemine son dakika bir depremi haberi gündeme bomba gibi düştü. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Van’ın Tuşba ilçesinde bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depreme dair teknik bilgiler yine AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı.

VAN TUŞBA’DA DEPREM

AFAD Deprem Dairesinin geçtiği son dakika bilgisine göre Van’ın Tuşba ilçesinde bir deprem meydana geldi ve bu depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. 8.20 km derinlikle meydana gelen depremin saat 12:37’de gerçekleştiği açıklandı.

Son Dakika, AFAD Duyurdu! Van Tuşba Deprem İle Sallandı!

DEPREMDE CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

AFAD Deprem Dairesinin son dakika olarak duyurduğu 4.1 şiddetindeki Van Tuşba depremi ile alakalı olarak can ve mal kaybı olup olmadığı merak ediliyor. Bugün gerçekleşen bu deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Ancak bu deprem neticesinde henüz elde edilen bilgilere göre can ve mal kaybı meydana gelmedi. Bu konuda Van'da yetkili birimlere vatandaşlarca yapılmış bir olumsuz ihbar bulunmuyor. Ekipler herhangi bir olumsuzluğa karşı hemen harekete geçebilmek için hazır tutuluyorlar. 

BÖLGEDE DEPREMLER SIKLAŞTI

Van'ın Tuşba ilçesinde son bir aylık süreç içerisinde onlarca küçük ve orta şiddetli deprem meydana geldi. Bölgenin deprem konusunda acı tecrübelerinin olmasından dolayı vatandaşlar süreci endişeli bir şekilde takip etmek zorunda kalıyorlar. Van'da yıkıcı etkisi büyük olan depremlerin yaşanması insanlarda bu yönde bir endişe oluşmasını sağlıyor. Dolayısıyla tüm gözler deprem uzmanlarına çevrildi. 

Deprem uzmanları Van'ın bir deprem bölgesi olduğunu dile getirseler de Van'da vatandaşların panik yapmalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirtiyorlar. Van'ın aktif fay hatlarının üzerinde olmasından dolayı yıkıcı etkisi olmayan bu depremlerle karşılaşılması olağan bir süreç olarak yorumlanıyor.