Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan! 10 Mart'ta seçim kararı alıp süreci başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamalarında Türkiye'nin gündemine dair birçok konuya değindi.
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan! 10 Mart'ta seçim kararı alıp süreci başlatıyoruz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan! 10 Mart'ta seçim kararı alıp süreci başlatıyoruz: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında 10 Mart tarihinde seçim sürecinin başlayacağını açıkladı. 10 Mart gününün akşamına ise Resmi Gazete'de yayımlanıp sürecin başlayacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında Türkiye'nin gündeminde olan konular ile açıklamalar yaptı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler ile ilgili açıklamalarının ardından seçim kararı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan 10 Mart'ta sürecin başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından deprem bölgelerindeki düzenlemeler ve yapılacak olan bütün planları açıkladı. Deprem bölgesindeki okullar ile ilgili son durumu bildirdi. Ardından seçim ile ilgili toplantıda alınan kararı kamuoyuna duyurdu. 

SEÇİM SÜRECİ 10 MART'TA BAŞLIYOR

2023 seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan sürecin 10 Mart tarihi itibariyle başlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine sonrasında şu sözler ile seçim kararını duyurdu; "İnşallah 10 Mart cuma günü anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla süreci başlatıyoruz. 11 Mart itibariyle seçim takvimi ile hususlar YSK'nın yetki alanına girmektedir." şeklinde konuştu.