Son dakika deprem haberi! Şiddetli bir deprem daha!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremin ardından artçı depremler devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi depremin 7.6 şiddetinde olduğunu açıkladı.
Son dakika deprem haberi! Şiddetli bir deprem daha!

Türkiye'de sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından artçı depremler devam ediyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremin şiddetinin 7.4'ten 7.7'ye revize edildiği AFAD tarafından açıklanırken şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Deprem Uyarı Sistemi üzerinden vatandaşlara depremden kısa bir süre önce bilgi mesajı aktarılırken ardından şiddetli bir sarsıntı gerçekleşti.

6.3 ŞİDDETİNDE SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgiye göre göre deprem 7.6 şiddetinde oldu. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olarak açıklandı. Depremin derinliğinin ise 7 km olduğu bildirildi. Bu deprem çok geniş bir alanda hissedildi. Başta Kahramanmaraş olmak üzere Adana, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Kilis çok şiddetli bir şekilde depremi hissetti. Ayrıca Ankara, Sivas, Kayseri, Çorum, Samsun, Trabzon, Rize, Erzincan, Erzurum, Tokat gibi illerden de deprem net bir şekilde hissedildi. 

Son dakika deprem haberi! Şiddetli bir deprem daha!

Son deprem ile alakalı olarak yıkıcı bir etkisi olup olmadığına dair bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak sarsıntının şiddetli ve uzun süreli olmasından dolayı vatandaşlar oldukça paniklediler. Gerçekleşen depremin ardından çoğu vatandaş binalardan çıkarak güvenli alanlarda beklemeye başladılar. 

YIKICI ETKİ VAR MI CEVABI BEKLENİYOR!

Gerçekleşen depremi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 7.5 şiddetinde açıkladı. Türkiye'nin çok sayıda ilinde meydana gelen bu depremin etki alanı ile alakalı olarak yetkililerden açıklama yapılması bekleniyor.  Özellikle sabah gerçekleşen deprem ile hemen hemen aynı şiddette olan bu depremin çok büyük bir hasara neden olacağından endişe ediliyor. 

Öte yandan uzmanlar vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyarıyorlar. Hasarlı binaların artçı depremlerle yıkılabileceği ifade edilirken vatandaşların güvenli alanlarla beklemeleri tavsiye ediliyor.