Son dakika Hatay'da yeni depremi AFAD duyurdu!

11 ilde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında bölgede artçı deprem fırtınası tüm hızı ile devam ederken Hatay'da yeni deprem haber olduğu açıklandı.
Son dakika Hatay'da yeni depremi AFAD duyurdu!

Türkiye 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremi ile asrın felaketini yaşamış ve 11 ilde çöken binlerce binanın enkazı altında 45 bin vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Aynı gün yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem fay sistemlerini de harekete geçirirken artçı deprem fırtınası yaşanmasına neden olmuştu. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada" 6 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında Elbistan ve Pazarcık (Kahramanmaraş) depremleri sebebiyle bölgede 14 bine yakın deprem meydana gelmiştir. Artçı deprem aktivitesi devam etmekte olup, bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemelidir" denilerek yaşanan deprem fırtınasına dikkat çekilmişti. 

AFAD SON DAKİKA YENİ DEPREMLER LİSTESİ! HATAY'DA YENİ DEPREM OLDU

Yapılan son dakika açıklaması ile Hatay'da yeni bir deprem olduğu açıklandı. Yaşanan depremin şiddeti 4.1 olarak açıklanırken depremin merkez üssü ise Arsuz olarak belirlendi. 

Kandilli Rasahanesi ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak ifade etti. Bölgede yaşayan kişilerin büyük panik yaşamasına neden olan deprem geniş bir alanda hissedildi. Depremden etkilenen hasarlı yapılar için bir kere daha uzak durulması ve kesinlikle içine girilmemesi uyarısı yapıldı.