Son dakika iddiası! İçişleri Bakan Süleyman Soylu Erdoğan'a istifasını verdi

İsmi son dönemde yeni parti kurma iddiaları ile siyaset kulislerinde çok konuşulan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu iddia edildi.
Son dakika iddiası! İçişleri Bakan Süleyman Soylu Erdoğan'a istifasını verdi

İçişleri Bakanı olarak kabinede görev alan Süleyman Soylu'nun adı son dönemde Sedat Peker tarafından ortaya atılan iddialar ile gündeme gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddiaları da gündemde yerini alırken Soylu hakkında son dakika iddiası ise Milli Gazete tarafından ortaya atıldı. 

Son dönemde sık sık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında kulis haberleri hazırlayan gazete bu seferde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiğini iddia etti. Süleyman Soylu'nun istifa idddiası bile siyaset kulislerini ısıtmaya yeterken Soylu tarafından iddialar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. 

SON DAKİKA: SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA MI ETTİ?

Milli Gazete tarafından kaynaklarına aktarılan habere göre dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu iddia edildi. Bakan Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunarak görevden affını istediği iddia edilirken haberin doğruluğu ise henüz teyit edilemedi. 

Konu hakkında Milli Gazete tarafından yapılan haberde "Kulislerden edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın Soylu'nun affını kabul ettiğini belirtirken, bazı çevreler bu talebi şimdilik cebinde beklettiği ifade ediliyor" denilerek istifanın kabul edilip edilmeyeceğinin ise henüz net olmadığı belirtildi. Hatırlanacağı üzere Süleyman Soylu pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı kararı sonrasında oluşan izdiham görüntüleri sonrasında da istifa etmiş ancak o tarihte istifa kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemişti. 

SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA EDERSE YA DA GÖREVDEN ALINIRSA YERİNE KİM GELİR, YENİ İÇİŞLERİ BAKANI KİM OLUR?

Bakan Süleyman Soylu'nun ardından yeni İçişleri Bakanı olacak isim için ise Faruk Çelik'in ismi gündeme taşındı. Daha önce AK Parti hükümetinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev alan Çelik'in İçişleri Bakanlığı görevine hazırlandığı iddia edildi. 

Milli Gazete muhabiri Bünyamin Gezer konu hakkında yaptığı açıklamasında "Faruk Çelik çağrılıp görüşülmüş. Faruk Çelik de bütün ekibine haber vererek İçişleri Bakanlığı’na hazırlanıyor. Yakın ekibi bugün yarın Faruk Çelik’in İçişleri Bakanlığı görevine getirileceği an meselesi diyor" ifadelerini kullanarak İçişleri Bakanlığı koltuğunda görev değişimi yaşanacağı iddia edilmişti.