Son depremi 3 gün önceden bilmişti! Yeni uyarı yaptı, 13 - 14 Şubat tarihlerine dikkat!

Kahramanmaraş depremini 3 gün öncesinden bilen ve deprem kahini olarak tanınan Avustralyalı Frank Hoogerbeets yeni bir açıklama yapıp tarih verdi. Frank Hoogerbeets özellikle 13-14 Şubat tarihlerine dikkat çekti.
Son depremi 3 gün önceden bilmişti! Yeni uyarı yaptı, 13 - 14 Şubat tarihlerine dikkat!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden 3 gün önce sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak Türkiye’de 7.5 şiddetinde deprem olacak uyarısı yapan deprem kahini Frank Hoogerbeets sosyal medya hesabından yine bir paylaşım daha yaptı. Oldukça dikkat çeken paylaşım Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor.

DEPREMLERİ GEZEGENLERİN HAREKETLERİNE GÖRE TAHMİN EDİYOR!

Frank Hoogerbeets deprem ile alakalı olarak öngörülerde bulunurken gezegenlerin hareketlerinden yararlanıyor. Bunun deprem bilimi ile herhangi bir alakası olmadığını savunan uzmanlar olsa da dünyada bu yönde yapılan bazı bilimsel araştırmalar olduğu biliniyor. Şu ana kadar gezegenlerin pozisyonları ile deprem arasında kurulan bir bağın olduğuna dair bilimsel ispat bulunmuyor. Buna karşın Frank Hoogerbeets tahminleri ile haklı çıkabiliyor. 2015 yılında da Nepal’deki 7,8 şiddetindeki depremi bilmişti.

6 ŞİDDETİNDE DEPREM OLABİLİR!

Türkiye ile alakalı olarak yeni bir açıklama yapan Frank Hoogerbeets, “Ay geometrisinde önemli bir hareketlilik var. Bu gelecek günlerde güçlü bir sismik aktiviteye neden olabilir. Bu hareket ile beraber 6 şiddetinde bir deprem gerçekleşebilir. Bu da 8 Şubat tarihinde olacaktır. Önceki depreme göre daha hafif olacak olan bu deprem yıkıcı etki yapmayabilir.” dedi.

10 ŞUBAT'TA SİSMİK DALGA BEKLENTİSİ

Frank Hoogerbeets Türkiye açıklamalarını devam ettirerek, “Türkiye’de son Kahramanmaraş depreminin ardından artçı depremler devam edecektir. Bunlar 5-6 şiddetinde olabilirler. Ancak 10 Şubat’ta sismik dalgalar bekliyorum ama onlar da şiddetli olmayacaklardır. Tahminim bu şekilde, çok sarsıcı boyutta depremler görünmüyor. Sonrasına çok dikkat etmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

13-14 ŞUBAT TARİHLERİNE DİKKAT!

13-14 Şubat tarihine dikkat çeken Frank Hoogerbeets, “Şubat ayının ortası olan 13-14 Şubat tarihlerine çok dikkat etmek gerekiyor. Ay geometrisi o günlerde yeniden oluşacak. Bu çok kritik gelişmelere, önemli sismik hareketlere neden olabilir. Türkiye’de fay hatlarında hareketlenme olabilir ama şiddetine dair bir bilgi veremeyiz.” dedi.