Süleyman Soylu sürpriz diyerek duyurdu! Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak ehliyetler ile kimliklerin birleşme imkanının başlayacağını duyurdu. Buna göre vatandaşlar ehliyet bilgilerini kimliklerine, kimlik bilgilerini ehliyetlere yükleyerek kullanabilecekler.
Süleyman Soylu sürpriz diyerek duyurdu! Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor!

Türkiye’de ehliyetler ile alakalı olarak devrim gibi bir uygulamaya geçiliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapılarak bu yeni uygulamanın sağladığı imkanlar vatandaşlara anlatıldı. Yeni sistem ile beraber çipli kimlik kartı veya ehliyet sahibi olanlar bu iki kartı birleştirme imkanı bulabilecekler.

NÜFUSMATİKLER YAYGINLAŞACAK

Nüfus müdürlüklerinin iş yüklerinin azaltılması için ayrıca nüfusmatikler devreye sokuluyor. Vatandaşlar çeşitli yerlere yerleştirilen ve yerleştirilecek olan nüfusmatikleri kullanarak nüfus işlemlerini çok kolay bir şekilde yapma imkanı bulacaklar. Böylece nüfus müdürlüklerinde işlem yapmak için uzun sıraların beklenmesine gerek kalmayacak.

NÜFUSTA DEVRİM YAPILDI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak, “Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çok başarılı çalışmalara imza atıyor. Nüfusta devrim olarak adlandırılabilecek işler yaptık. Eskiden vatandaşlarımız pasaportu, sürücü belgesini almak için Emniyet’e gitmek zorundaydı. Bunları nüfus müdürlüklerinden alınır hale getirdik.

EHLİYETLER VE KİMLİKLER BİRLEŞEBİLECEK!

Dünyada bir çip krizi yaşandı ve yaşanıyor. Bu pasaport krizine de neden oldu. Buna rağmen bundan biz etkilenmedik. Bugün pasaport başvurusu yapan vatandaşımıza ertesi gün adresinde pasaportunu teslim etme kabiliyetine sahibiz. Bu yıl ehliyetler ile kimlikler hakkında bir de sürpriz yapacağız. Ehliyetlerimiz çipli olacak. Çipli ehliyetlerimizin bir de avantajı olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi ehliyetimize yükleyebileceğiz.” dedi.

HAVALİMANLARINA VE AVM'LERE KONULACAK!

Nüfusmatikler hakkında bilgi de veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Nüfusmatikler en hızlı elektronik imza yükleme aracıdır. Bu cihazları havalimanlarına ve alışveriş merkezlerine koyacağız. Vatandaşlarımız kolayca işlemlerini yapabilecekler.” ifadelerini kullandı.