Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?

Birleşmiş Milletler Genel Sektereri'nin Türkiye'ye gelmesiyle bir süredir tüm dünya tarafından takip edilen tahıl sorunu çözüme kavuşturulacak. Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ne zaman yapılacak belli oldu.
Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?

Önceki gün tahıl krizinde önemli bir gelişme yaşandı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Türkiye ve dünya için büyük bir öneme sahip olan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreninin Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla Türkiye’de gerçekleşecek.

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Karadeniz üzerinden tahıl ihracatı konusundaki gelişmeler için İstanbul’a geleceği belirtildi. İletişim Başkanlığından tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşmasının imza töreninin yarın saat 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Dörtlü toplantı onay verdi

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla sevkine ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna askeri heyetleri ile BM heyeti İstanbul’da aynı masaya oturmuştu. Bu masadan tahıl sevkiyatına ilişkin olumlu sonuç çıktı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Ukrayna tahılına ilişkin toplantıda İstanbul’da tarafların temsilcilerinin bulunacağı koordinasyon merkezi oluşturulması konusunda mutabık kalındığını söylemişti.

Birlemiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni için Türkiye’ye geliyor. Söz konusu anlaşma, 22 Temmuz Cuma günü saat 16.30’da Dolmabahçe Ofisinde gerçekleşecek. Tüm dünyanın gözünü diktiği tahıl krizi yarın İstanbul’da imzalanacak anlaşma ile çözüme kavuşturulacak.