Tanju Özcan'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklaması geldi!

Ankara kulisleri konuyla ilgili hareketlenmeye devam ederken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan dikkat çekici açıklamalar geldi.
Tanju Özcan'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklaması geldi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılması sonrası gündem oldukça hareketli bir hal alırken yaşanacak gelişmeler de yakından takip edilmeye devam ediyor. 

14 Mayıs tarihinde yapılması beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için sayılı günler kalırken Millet İttifakında liderlerin belirlediği ismin Kemal Kılıçdaroğlu olmasına tepki gösteren Meral Akşener altılı masadan çekilmiş ve açıklamasında 'biz masadan kalkmadık, kaldırıldık'' demişti. Ankara kulisleri konuyla ilgili hareketlenmeye devam ederken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan dikkat çekici açıklamalar geldi. 

TANJU ÖZCAN DEĞERLENDİRME YAPTI!

CHP'li Özcan, "Akşener'in bir dayatması var ama burada bizim belediye başkanlarımızı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ne kadar masum o da tartışılır. Acaba bir sinyal verdikleri için mi sayın Akşener bu isimleri ortaya attı?" dedi.

Meral Akşener 'halkın isteği' diyerek Cumhurbaşkanı adaylığı için uygun gördüğü ismin Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu olması gerektiğini dile getirmiş fakat karşısında beş parti liderinin de ortak isminin Kemal Kılıçdaroğlu olması nedeniyle masadan kalkma kararı almıştı. 

''ÇOK AHLAKİ BULMUYORUM''

Yaşanan olayları değerlendiren Özcan siyasi isimlerle ilgili yapılan PR çalışmalarına da değinerek açıklamalarına "Bütün Türkiye biliyor, iki belediye başkanının da bir buçuk yıldır cumhurbaşkanı adayı olmak için değişik PR çalışmaları yaptığını. Bunu sadece kimse dillendiremiyor. Bunu sayın genel başkanımız da biliyor, sayın Akşener de biliyor. Değişik PR çalışmaları yaptılar. Ben sayın Akşener'in durup dururken bu iki ismi ortaya atmış olabileceğini düşünmüyorum. Hem sayın genel başkanımız aday deyip hem de sağda solda PR çalışmaları yapılmasını da çok ahlaki bulmadığımı söylemek istiyorum." şeklinde devam etti.