Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi müjdeyi duyurdu: Çiftçiye destek ödemesi başladı!

Devlet tarafından çiftçilere destek amacıyla verilen tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den kritik bir açıklama geldi. Kirişçi, tarımsal destek ödemelerinin ne kadar olacağını ve ne zaman hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi müjdeyi duyurdu: Çiftçiye destek ödemesi başladı!

Türkiye’de tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi adına çiftçiye destek ve teşvik ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Son dönemlerde tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi adına çiftçiye gübre ve mazot destekleri gündeme gelmişti. Gündeme gelen açıklamalar ve haberler sonrasında vatandaşlar tarımsal faaliyetleri destekleme ödemelerine ilişkin gelişmeleri, ödeme tutarlarını ve ödemelerin yapılacağı tarihleri araştırıyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, merak edilen konuya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Müjdeli haberi duyuran Kirişçi, tarımsal destekleme ödemelerinin ne kadar olacağını ve ne zaman hesaplara yatırılacağını duyurdu. İşte tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin detaylar…

BAKAN KİRİŞÇİ MÜJDEYİ DUYURDU

Devlet desteği olarak çiftçilere ve tarımsal faaliyetlerde bulunan vatandaşlara verilen desteklere ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ödemelere ilişkin merak edilen sorularla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada “60 milyon 516 bin 754 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” sözlerini dile getirdi. Bakan Kirişçi’nin müjdeli açıklaması ile birlikte çiftçilere verilen destek ödemelerinin hangi paketlerde ve hangi başlıklar altında verildiği de merak konusu oldu.

HANGİ ALANLARDA DESTEK ÖDEMESİ VERİLİYOR?

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi müjdeyi duyurdu: Çiftçiye destek ödemesi başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamaları sonrası, çiftçilere ve tarımsal faaliyetlerde bulunanlara sunulan destek paketleri de merak konusu oldu. Bu kapsamda yapılan destek ödemeleri ve destek paketleri şöyle:

  • Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi – 34 milyon 84 bin 579 TL
  • Uzman Eller Proje Desteği – 13 milyon 521 bin 975 TL
  • Et Regülasyonu Desteği – 8 milyon 455 bin TL
  • Büyükbaş Damızlık Hayvan (Düve) Alımı Desteği – 4 milyon 455 bin 200 TL

NİSAN AYINDA DA DESTEK ÖDEMELERİ VERİLMİŞTİ

Bakan Kirişçi, daha önce geçtiğimiz Nisan ayında da 3 milyar 582 milyon 67 bin 533 liralık tarımsal destekleme ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başladığını duyurmuştu. Söz konusu açıklamasında Kirişçi, bu tutarın 3 milyar 267 milyon 722 bin 461 TL’lik kısmının “alan bazlı ek girdi” desteği olduğunu, kalan kısımların ise “mazot ve gübre desteği”, “hayvan gen kaynakları desteği” olarak verileceğini belirtmişti.