Telefonlarınızın ömrünü uzatmak için bunları yapın!

Telefon kullanıcılarının şikayetçi olduğu telefon ömrünün çok kısa olması durumuna çözüm var. Bu yöntemler ile telefon ömrünü uzatabileceksiniz.
Telefonlarınızın ömrünü uzatmak için bunları yapın!

Telefonlarınızın ömrünü uzatmak için bunları yapın: Cep telefonu kullanan herkes telefonların bataryasının çok çabuk bozulması konusunda şikayetçi. Hal böyle olunca telefon ömrünün nasıl uzatılacağı ve telefon kullanımı esnasında nelere dikkat edileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Cep telefonların ömrünü uzatmak basit adımlar ile mümkün hale geliyor. Bu basit adımları düzenli olarak uygulayın ve telefonlarınızı bu talimatlara göre kullanın telefon ömrü bir kaç yıl kadar uzayacaktır. Telefon ömrü genel olarak 5 yıl olarak bilinir.

Bu süreyi aşınca güncelleme gelmediği için telefon kullanımları da zorlaşır. Bazı telefonlarda ise batarya bozulması sorunuyla karşılaşılır ve 5 yıl gibi bir süreden daha kısa sürede ömrü dolar. Bu sebeple telefon kullanılması esnasında bazı kullanım tüyolarının uygulanması şarttır. Peki bu tüyolar neler?

TELEFON KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

1.Telefonlarınızı gece yatarken şarja bırakmayın. Çünkü telefonun şarjı dolmasına rağmen telefon şarjda kalmaya devam edecektir. Bu da bazı batarya sorunlarına yol açacaktır. Gece yaklaşık olarak 7 8 saat şarjda kalan telefon bu kadar şarj yükünü bir süre sonra taşıyamaz ve batarya sorunu ile size geri dönüş yapar. 

2. Telefonunuzu yüzde 100 şarj etmeyin. En büyük doğru bilinen yanlışlardan birisi de budur. Telefonu yüzde 100 şarj etmeden önce şarjdan mutlaka çekin. Çünkü yüzde 100 dolan şarjlar da yine bataryayı taşıyamayacağı yükseklikte bir güce maruz bırakacaktır. 

3. Pil seviyesi yüzde 20'lerdeyken telefonu şarja takın. Telefonunuzun şarjı yüzde 20'nin altına düşmesi telefonun şarj olurken daha fazla efor sarfetmesi anlamına geliyor. Bu sebeple telefonlarınızın yüzde 20'nin altına düşmeden mutlaka telefonu şarja takmalısınız. Bu şekilde bataryanın ömrü uzayacaktır. 

4. Telefon şarjda iken kesinlikle kullanmayın. Telefonu şarja koyut dolana kadar kullanmamalısınız. Çünkü siz telefonu şarjdayken kullandığında telefon enerji vermeye devam edecek. Telefonun şarjının dolmasının süresi olduğundan daha uzun hale gelecek. Bu durumda telefon bataryasına en çok zarar veren durumlardan biri.