TOGG çekilişi ne zaman, saat kaçta? 20.000 T10X kura çekimi nasıl izlenir?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için ön sipariş süreci tamamlandı. TOGG almak için ön sipariş başvurusu yapanlar şimdi kura çekilişlerini bekliyorlar. TOGG T10X kura çekilişi ne zaman, saat kaçta olacak? TOGG kura çekimi nasıl izlenecek?
TOGG çekilişi ne zaman, saat kaçta? 20.000 T10X kura çekimi nasıl izlenir?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile alakalı olarak bir tarihi gün daha yaşanıyor. Bir süre önce TOGG firması T10X ismi verilen C-SUV modeli için ön sipariş almaya başlamıştı. Ön sipariş alma sürecinin sona erdiği açıklanırken rekor sayıda sipariş başvurusu yapıldı. Yapılan sipariş sayısı kadar 2023’te otomobil üretilmesi imkansız olduğu için TOGG T10X satın alabilecekler çekilecek olan kura ile belirlenecek. TOGG için ön sipariş başvurusu sayısı 177.467 olarak açıklandı.

20.000 ADET OTOMOBİL TESLİM EDİLECEK

TOGG’un T10X C-SUV modelini satın almak için 177.467 kişi başvuruda bulundu. Bu başvuru sahiplerinin tamamına bu aracı teslim etmek yıllarca sürebilir. Bunun yerine 2023 yılında teslim edilecek 20.000 araç için kura çekilişi yapılacak. Noter huzurunda çekilecek olan kura ile kimlerin TOGG sahibi olacakları sıralı liste şeklinde belirlenecek.

Yapılacak çekilişle öncelikle Nisan ayından itibaren V2 donanımlı 523 kilometre menzilli TOGG T10X'ler teslim edilecek. V1 ile V2 donanımlı 314 km menzile sahip versiyonlu TOGG T10X'lerin teslimatları Temmuz 2023'te başlayacak. V1 donanımlı 314 kilometre menzile sahip 953 bin TL'lik TOGG T10X'in teslimat dönemi ise Kasım 2023. Fiyatlar araçların teslim edildiği dönemdeki güncel fiyatlar olacak ve alıcılar bu fiyatları ödeyecekler.

TOGG KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

TOGG T10X kura çekimi ile alakalı olarak firma tarafından açıklama yapıldı. Buna göre TOGG kura çekimi 29 Mart 2023 Çarşamba günü olacak. TOGG satın almak için ön sipariş veren kişiler kura çekimini takip edip isimlerinin çıkıp çıkmadığını görebilecekler. Kura çekiminin saat kaçta olacağı belli oldu. Buna göre akşam 21:00'da TOGG kura çekimi başlayacak.

TOGG KURA ÇEKİMİ NASIL İZLENİR?

TOGG’un kura çekiminin vatandaşlarca nasıl izlenebileceği de merak ediliyor. Bu konuda da kamuoyuna bilgi verildi. Noter huzurunda kura çekimleri yapılmaya başlandığında bu tören TOGG’un Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Kura çekimini canlı olarak izlemek isteyenlerin TOGG’un Youtube hesabını takip etmeleri yeterli olacak. Saat 21:00'da başlayacak olan yayın aynı zamanda TRT Haber'den de takip edilebilecek.