TRT 1 Dünya Kupası frekans güncelleme 2022 Türksat 4A uydu ayarları nereden nasıl yapılır?

Dünya kupası maçlarını izlemek için TRT ekranlarını açan kişiler ekranlarında yer alan uydu ayarı mesajı ile karşılaştılar. Peki, TRT 1 Dünya kupası frekans ayarı nedir, TRT 1 frekans ayarları nasıl yapılır dünya kupası maçı nereden izlenecek?
TRT 1 Dünya Kupası frekans güncelleme 2022 Türksat 4A uydu ayarları nereden nasıl yapılır?

TRT 1 Dünya Kupası maçları milyonları ekranlara bağlarken bugün televizyonlarını açan pek çok kişi hata iletisi ile karşılaştı. Ekranda yer alan Türkiye Kapsama Alanı Yeni Frekans Bilgileri ekranda yer alırken pek çok kişi uzun süre uğraşmasına rağmen İngiltere İran maçını izleyemedi. Hollanda Senegal maçını izlemek isteyen kişiler ise sorunu nasıl çözeceklerini araştırmaya başladılar. 

Dünya kupası maçını izlemek isteyen kişiler ne yazık ki bugüne kadar gerekli güncellemeyi yaptırmadılarsa bugün maçı izleyemeyecekler. Dünya kupası maçlarını izlemek için mutlaka öncelikle Dünya Kupası TRT 1 frekansı için frekans güncelleme yaptırmaları gerekiyor. Bu güncellemeyi yaptırmayan kişiler TRT 4K ve TRT Spor üzerinden de maçları izleyebiliyorlar. 

TRT 1 DÜNYA KUPASI FREKANS GÜNCELLEME 4A TÜRKSAT UYDU DEĞİŞİKLİĞİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Futbolseverlerin heyecanla beklediği Dünya Kupası turnuvasındaki tüm maçların TRT'de olacağı duyuruldu. Dün başlayan 2022 FIFA Dünya Kupası maçları TRT'den canlı yayınla ekranlara taşınacak. Futbolun bir numaralı organizasyonu, Türkiye sınırları içinde TRT 1, TRT Spor ve TRT 4K kanalı ile TRT İzle dijital platformundan takip edilebilecek.

TRT 1 Dünya Kupası frekans güncelleme 2022 Türksat 4A uydu ayarları nereden nasıl yapılır?

TRT tarafında yapılan açıklamada  "Uydu; Türksat 4A, Frekans;11794, Polarizasyon; V (Dikey), Sembol Oranı; 30000, FEC; 3/4" denilerek frekans bilgisi paylaşıldı. Ancak bu ayarın yapılması için öncelikle uydunun Turksat 4A yönüne çevrilmiş olması gerekiyor. Bunun için çanak ayarı yapılması gerekirken yönün belirlenmesinin ardından yukarıda yer alan frekans bilgileri girilerek ayarlama tamamlanıyor.