TRT Haber spikeri Deniz Demir kimdir, nereli ne söyledi, neden gündem oldu?

TRT Haber spikeri Deniz Demir tarafından yapılan konuşma büyük yankı uyandırırken sosyal medyada da gündem oldu. Pek çok kişi Deniz Demir kimdir ne söyledi sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Türkiye dün itibari ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile cumhuriyetin 99. yılını büyük bir heyecan ve coşku ile kutlarken TRT Haber spikeri Deniz Demir tarafından yapılan konuşma ise büyük yankı uyandırdı. Demir tarafından sunulan haberin ardından yapılan kapanış konuşmasındaki ifadeler farklı tepkilere neden olurken pek çok kişi Deniz Demir kimdir, ne söyledi? sorusuna yanıt aramaya başladı. 

TRT HABER SPİKERİ DENİZ DEMİR KİMDİR, NERELİ?

TRT Haber kanalının ana haber sunucusu olan Deniz Demir Hukuk Fakültesi mezunu olup kariyerine beyaz ekranda devam etme kararı aldıktan sonra TRT tarafından açılan sınava katılmış ve 36 bin kişi arasında 2. seçilerek kurumdaki çalışma hayatına başlamıştır. İlk mesleki deneyimi ise Çocuk Saati isimli programda gerçekleştirdiği seslendirme çalışması ile yaşamıştı. 

Mehpare Çelik, Sevim Canbaz, Erdoğan Arıkan,Rahmi Aygün ve Mustafa Çermikli gibi isimlerle çalışarak kariyer basamaklarını hızla tırmanan Demir, 2007 senesinde verilen "En İyi Türkçe Konuşan Program Spikeri" ödülünü kazanarak kariyerinde önemli bir başarıya imza atmış, 2013 senesinde ise "Yılın Spikeri" ödülünü kazanarak bu başarısını taçlandırmıştır. 

TRT Haber kanalında ana haber bülteni spikeri olarak kariyerine devam ederken aynı zamanda pek çok seslendirme ve dublaj çalışmasında da yer almaktadır. 2011 senesinde Hakkari'de şehit edilen 24 askerimizin haberini verirken göz yaşlarına hakim olamayarak haberi ağlayarak sunmuş, bu görüntüleri ile hafızalara kazanmıştır. 

DENİZ DEMİR NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

TRT Haber kanalının kapanış konuşmasında "Bugün Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkartıp, birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnetimizi sunuyoruz" ifadesi nedeni ile gündem oldu.