Türkiye'nin İsveç restine NATO'dan açıklama geldi!

Türkiye’nin İsveç’e NATO üyeliği konusunda rest çekmesi tüm dünyanın en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg konuya dair bir son dakika açıklaması yaptı.
Türkiye'nin İsveç restine NATO'dan açıklama geldi!

İsveç’te Kur’an-i Kerim’in ırkçı bir siyasetçi tarafından Türk Büyükelçiliği’nin önünde yakılmasının ardından Türkiye ile İsveç arasında ipler gerildi. İsveç’in Rusya tehdidine karşı NATO’ya üye olabilmesi için Türkiye’nin onayına ihtiyacı vardı ve ülkeler arasında bir süredir görüşmeler yapılıyordu. Ancak yaşanan son olay tüm bağları kopardı.

ERDOĞAN İSVEÇ'E NATO VİZESİ YOK DEDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantısının ardından sert bir açıklama yaparak, “Biz bir şeyi söylediğimizde onu dürüstçe söyleriz. Birileri bize namussuzluk yaptığında ise onlara hadlerini bildiririz. İsveç yönetimi eğer bu kadar hak ve özgürlüklere saygılıysa önce Türkiye’nin ve Müslümanların hakkına saygı gösterseydi. Bu saygıyı göstermiyorsanız bizden NATO üyeliği konusunda bir destek göremezsiniz. Teröristleri teslim etmiyorsunuz, kutsal kitabımızın yakılmasına izin veriyorsanız İsveç güvenlik yardımını NATO’dan değil onlardan sağlasın.” dedi.

NATO GENEL SEKRETERİ NATO ÜYESİ TÜRKİYE'YE DEĞİL İSVEÇ'E SAHİP ÇIKTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama tüm dünyanın gündemine oturdu. Türkiye’nin İsveç’e NATO resti çekmesi ile alakalı olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir açıklama yaparak, “Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini engelleme tehdidini kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. İfade özgürlüğü sadece İsveç’te değil diğer tüm NATO ülkelerinde önemli bir değerdir. Bu tür protestolar da yasa dışı değildir.” dedi.

FİNLANDİYA GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLDİ!

Öte yandan Finlandiya cephesinden de Türkiye ile İsveç gerilimine dair bir açıklama geldi. Finlandiye, İsveç ve Türkiye arasında üçlü görüşmeler yapılıyordu. Türkiye’nin İsveç’e kapıyı kapatmasının ardından Finlandiye bu üçlü görüşmeden çekilme kararı aldı. Finlandiya’nın İsveç dışında bir pozisyon alarak Türkiye ile görüşme yapma planının olduğu siyaset çevrelerince ifade ediliyor.