Üsküdar - Çekmeköy metrosu çalışıyor mu, düzeldi mi, ne zaman açılacak? Metro İstanbul'dan açıklama

İstanbul'da Üsküdar - Çekmeköy metro hattını kullanan vatandaşlar teknik arıza nedeniyle seferlerin yapılamadığını öğrendi. Birçok kişi Üsküdar Çekmeköy metrosu açık mı, çalışıyor mu araştırmaya başladı.
Üsküdar - Çekmeköy metrosu çalışıyor mu, düzeldi mi, ne zaman açılacak? Metro İstanbul'dan açıklama

İstanbul’da bugün Üsküdar Çekmeköy metrosunu kullanan vatandaşlar, teknik arıza nedeniyle seferlerin çalışmadığını öğrendi. İşe gitmek için metroyu tercih edenler aldıkları bu haberle şaşkına döndü. Birçok kişi Üsküdar Çekmeköy metrosu çalışıyor mu, M5 Üsküdar Çekmeköy metrosu ne zaman düzelecek araştırmaya başladı.

Üsküdar – Çekmeköy metrosu çalışıyor mu, düzeldi mi?

25 Temmuz Pazartesi sabahı işe gitmek için yola çıkan birçok kişi, Üsküdar – Çekmeköy metrosunun arıza nedeniyle çalışmadığını öğrendi. Vatandaşlar alternatif güzergahlardan ulaşımlarını sağlarken, Üsküdar – Çekmeköy metrosunun düzelip düzelmediği ise merak konusu oldu.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Üsküdar – Çekmeköy metrosunda seferlerin yapılamayacağı belirtildi. Paylaşımda, ‘’ M5 Üsküdar – Çekmeköy Metro Hattı’mızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz yapılamamaktadır ‘’ denildi.

Üsküdar – Çekmeköy metrosu ne zaman açılacak?

İBB ve Metro İstanbul yetkililerinden Üsküdar – Çekmeköy metro hattının ne zaman seferlerine başlayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Başka bir açıklamada, Üsküdar ile Çekmeköy arasında ücretsiz İETT otobüsleri ile ring seferleri yapılmaktadır denildi. Buna göre Üsküdar – Çekmeköy metro hattını kullananlar, metrodaki teknik arıza giderilinceye dek Üsküdar – Çekmeköy arasında ücretsiz hizmet verecek olan ring otobüsleri ile ulaşımlarını sağlayabilecekler.

Öte yandan sabah saatlerinde metroya akın eden yüzlerce kişi, metronun çalışmamasına tepki gösterdi. Özellikle işe yetişmek için metroyu tercih edenler, arızanın daha önce bildirilmemesi nedeniyle büyük bir tepki gösterdi.