Vaka sayıları pik yaptı! Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Covid-19 servisleri yeniden açılıyor

Son haftalarda koronavirüs vaka sayısında meydana gelen artış nedeniyle Covid-19 servisleri yeniden açılıyor. Uzmanlar, pik uyarısı yaptı.
Vaka sayıları pik yaptı! Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Covid-19 servisleri yeniden açılıyor

Son haftalarda koronavirüs vakaları yükselişe geçti. Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere ülke genelinde büyük bir artış yaşanırken, Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener’den korkutan bir açıklama geldi.

Covid servisleri yeniden açılıyor

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs vaka sayısının günlük binin altına düşmesiyle birlikte tüm tedbirler kaldırılmış ve maskeler hayatımızdan çıkmıştı. Toplu taşıma araçlarında da maske kullanımının kalkmasıyla birlikte vatandaşlar derin bir oh çekerken yanı başımızdaki tehlike fark edilmedi.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte koronavirüs vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, üçüncü ya da hatırlatma dozunu yaptırmayanların virüse duyarlı hale geldiğini ve bu sebeple vaka sayılarının arttığını söyledi. Vakalarda artış yaşanması nedeniyle de hastanelerde kapatılan Kovid servislerinin açılmasına yönelik çalışmaların başladığı aktardı.

Vaka sayıları pik yaptı! Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Covid-19 servisleri yeniden açılıyor

Vatandaşlara uyarı yapıldı

Tedbirler kaldırıldıktan sonra İstanbul, İzmir ve Ankara gibi iller başta olmak üzere birçok kentte kovid vaka artışı yaşanıyor. Ekim ayında pik yapması beklenen virüsün Temmuz ayında yaptığını belirten uzmanlar, vatandaşları kendi kişisel tedbirini almaya davet ediyor.

Omicron alt varyantları BA.4 ve BA.5 nedeniyle vakaların arttığı belirtilirken, Almanya, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde yeniden tedbirler alınmaya başlandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, vaka artışının nedeninin bağışıklık yelpazenin daralmış olmasından kaynaklandığının altını çizerek, aşılama ve bağışık hasta grubu oranının düştüğünü, üçüncü ya da hatırlatma dozunu yaptırmayanların virüse duyarlı hale geldiğini belirtti. Küçük yaştaki çocuklarda vaka sayılarının arttığını söyleyen Şener, hastanelerde Kovid-19 servislerinin açılması için hazırlıkların başladığını ve 2-4 hafta arasında yatış oranlarının arttığını ifade etti.