Veli ve öğrencileri yakından ilgilendiren haber geldi! MEB açıklama yaptı ertelenebilir

Türkiye'de yaşanan asrın felaketi sonrasında 10 şehirde hissedilen deprem felaketi sonrasında eğitime de belirli süre ara verilmişti.
Veli ve öğrencileri yakından ilgilendiren haber geldi! MEB açıklama yaptı ertelenebilir

Veli ve öğrencileri yakından ilgilendiren haber geldi! MEB açıklama yaptı ertelenebilir - Türkiye'de yaşanan asrın felaketi sonrasında 10 şehirde hissedilen deprem felaketi sonrasında eğitime de belirli süre ara verilmişti. Bu süre zarfı içerisinde de 13 Şubat tarihinde öğrencilerin okullara dönmesi beklenirken gelen açıklamalar sonrasında da 71 şehirde 20 Şubat'ta ders zili çalmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer süreç ile ilgili açıklamalarda bulunurken Nisan ara tatilinin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu.

Öğrenci ve velilerin Nisan ara tatili için gelecek son dakika açıklamaları yakından takip edilirken konu ile ilgili de son dakika açıklamaları takip edilmeye başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı 2022 ve 2023 takvimlerinde değişiklik olup olmayacağını araştırırken en sıcak gelişmeler emlak365.com adresinde yer alıyor.

 

2023 MEB TATİL TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre; 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil olacak. 12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi ise 16 Haziran 2023'te sona erecek.

NİSAN ARA TATİLİ OLACAK MI?

Türkiye'de öğrencilere verilen 2. ara tatil hafta sonları da dahil olmak üzere toplamda 9 gün sürmesi beklenirken MEB tarafından da Nisan tatilinin ertelenmesi sonrası açıklama gelmedi. 10 şehirde bahar döneminde devam zorunluluğu olmadığı paylaşılırken devam şartının da aranmayacağı ifade edildi.

BAKAN ÖZER AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime geçişi il bazlı değil ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. 3 ayrı kategoride yer alan illerimizde okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız.

Birinci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde 1 Mart itibarıyla eğitime başlıyoruz." açıklamalarında bulunmuştu. Bu doğrultuda deprem bölgeleri dışında ki şehirlerde ara tatilin uygulanıp uygulanmayacağı da büyük merak konusu oldu.