Yardım Kömürlerini Satan Şahıs Tutuklandı

Eskişehir'de ihtiyaç sahibi vatandaşların kış aylarında ısınması için ücretsiz olarak dağıtılan yardım kömürlerinin satıldığı belirlendi. Polis ekipleri gelen ihbarı değerlendirdi ve kaymakamlığın deposundan kömürleri satan kişi yakalandı.
Yardım Kömürlerini Satan Şahıs Tutuklandı

Devletin çeşitli kurumları kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür yardımı yapıyor. Eskişehir'de de Odunpazarı Kaymakamlığı bu sebeple bir depoda kömür bulunduruyordu. Bir ihbara göre deponun görevlisi yardım kömürlerini para karşılığında sattı. Polis ekipleri bu depodan yüklenen kömürleri kamyonette yakaladı. Görevli tutuklandı.

İhtiyaç sahiplerinin kış soğuğunda ısınma sorunu yaşamamaları için ücretsiz olarak dağıtılan kömürlerin muhafaza edildiği depoda bir skandal ortaya çıktı. Deponun görevlisinin üzerinde satılmaz ibaresi yer alan kömürleri torbası 40 liraya sattığı öğrenildi. İhbar üzerine harekete geçen polis skandala imza atan görevliyi ikamet adresinde yakaladı. 

Güvenlik Görevlisi Yardım Kömürlerini Sattı

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kaymakamlık tarafından hazırlanan kömürler bir depoda muhafaza ediliyordu. Burada güvenlik görevlisi olarak çalışan şahsın ücretsiz dağıtılan kömürleri para karşılığında sattığı öğrenildi.

Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği gelen ihbarı değerlendi ve konu hakkında bir araştırma başlattı. İhbarda adı geçen güvenlik görevlisi T. B.'nin üzerinde satılmaz ibaresi yer alan yardım kömürlerini sattığına dair delilleri toplayan polis ekipleri harekete geçti. 

Yardım kömürlerinin muhafaza edildiği depoya baskın yapan polis ekipleri, bir kamyonete yüklenmiş şekilde 50 torba kömür buldu. Kömürlerin yüklü olduğu kamyonetin sahibi kömürleri satın aldığını ifade etti. Yarım kömürlerini torbası 40 liradan sattığı iddia edilen görevli T. B.'yi yakalamak üzere çalışma başlatıldı.

Kaymakamlığın deposunda korumakla yükümlü olduğu, yardıma muhtaç insanlara dağıtılacak olan kömürleri sattığı iddia eden görevli T. B. isimli şahıs ikamet adresinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan T. B. isimli şahıs, görevi kötüye kullanmak ve devlet malını satmak suçlarından nöbetçi hakim karşısında çıkarıldı.

Nöbetçi hakim onlarca ihtiyaç sahibinin hakkına giren güvenlik görevlisi T. B.'yi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Kaymakamlık, depoda görevli olan şahsın bu zamana kadar kaç torba kömürün satılarak devletin ne kadar zarara uğratıldığını ve güvenlik görevlisinin ne kadar haksız kazanç elde ettiğini belirlemek için çalışma başlattı. Kömürlerin bulunduğu depoda sayım yapılarak stok kayıtlarıyla karşılaştırılacak.