Yeni kabine kulisleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi isimleri bakan yapacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinede kimlere görev vereceği merak konusu oldu. Yeni kabine için kulis bilgileri gelmeye başlarken mevcut kabineden sadece 3 bakanın görevlerine devam edecekleri iddia edildi.
Yeni kabine kulisleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi isimleri bakan yapacak?

Türkiye’de seçim süreci dün yapılan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi ile sona erdi ve ipi göğüsleyen isim Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuracağı yeni kabine büyük bir merak konusu olurken yeni kabinede hangi isimlerin görev alacağına dair kulisler de hızlandı. Kısa bir süre içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıklayacak ama şimdiden büyük bir değişimin olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

3 BAKAN GÖREVİNE DEVAM EDECEK KULİSİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler öncesinde tüm bakanların milletvekili adayı olarak farklı şehirlerde görevlendirmek istemişti. Sadece iki bakan milletvekili olmayı düşünmediği için bu gerçekleşmedi. Sağlık Balanı Fahrettin Koca ile Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy milletvekili adayı olmadılar. Diğer tüm bakanlar ise farklı illerde milletvekili adayı olup seçildiler.

Milletvekili seçilen bakanların tamamının yeniden görevlerine dönmeleri mümkün gözükmüyor. Bakanların milletvekili olmama şartı bulunuyor. Eğer bir milletvekili bakan olacaksa önce milletvekilliğinden istifa etmesi gerekecek. Bu da TBMM’de AK Parti’nin elini zayıflatacak. Kulislere göre sadece 3 bakanın milletvekilliğinden istifa etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Kulis bilgilerine göre yeni kabinede görevlerine devam edecek 3 bakan bulunuyor. Geri kalan tüm bakanlar değişecek. Bu bakanların da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar oldukları bildirildi.

KİMLER YENİ KABİNEYE GİRECEK?

Yeni kabineye girecek olan isimler hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bakanları bir havuzdan seçeceği yorumları yapılıyor. Bu havuzda AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan eski milletvekilleri, iş dünyasının başarılı isimleri, akademik çalışmaları ile öne çıkan isimler yer alıyor. Yeni bakanlar bu havuzdan seçilecek ve bu şekilde yeni kabine açıklanacak.