Yeni kabine kulisleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bakanları kimler olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılmamasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabine çalışmalarına başladığı yönünde bilgiler kulislere sızmaya başladı. AK Parti’de kimler yeni kabine için hesap yapıyor?
Yeni kabine kulisleri! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bakanları kimler olacak?

28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılacak. Bu seçime avantajlı bir şekilde girecek olan Recep Tayyip Erdoğan’ın şimdiden yeni kabine çalışmalarına başladığı bilgisi kulislere düştü. Kulislerde AK Parti kaynaklarına dayandırılarak ortaya atılan iddialara göre yeni kabinede çok büyük değişimler olacak.

YENİ BAKANLAR AK PARTİ İÇİNDEN GELECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi direkt siyasetin içinden gelecek isimlerden kurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından, teknokratlardan seçilen bakanların siyasi tarafta eksik kalmaları zaman zaman rahatsızlık konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede görev alacak yeni bakanların çoğunu AK Parti içerisinden teşkilatlarla sıkı temasları olan isimlerden seçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından önceki gün katıldığı bir televizyon programında kabine ile ilgili çalışmalara başladığını belirtirken güçlü kabine vurgusu yaptı. Erdoğan, “Bizim mevcut kabinemiz büyük bir sınav verdi ama yeni dönem belki biraz daha farklı olacaktır. Güçlü bir kabine ile yeni dönemde mevcut eksikliklerimizi de gidermek suretiyle Türkiye Yüzyılı’na devam etmek istiyoruz” açıklaması ile kabinenin nasıl şekilleneceğinin işaretini verdi.

İKİ BAKAN GÖREVİNE DEVAM EDEBİLİR

Kulislerde yer alan bilgilere göre mevcut bakanlardan en fazla ikisinin görevine devam edebilecek. Deprem bölgesinde çalışkanlığı ile takdir kazanan ve İstanbul 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterilip seçilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milletvekilliğinden istifa ederek bakanlığa devam edecek. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bakanlığa devam edeceği kulislerde konuşuluyor.

KULİSLERDE BAKANLIKLARDA İSMİ GEÇENLER!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakan olarak atayabileceği yeni isimler de merak edilirken bu konuda da kulisler hızlandı. Bakan olarak atanabilecek isimler arasında ikna edilebilirse Mehmet Şimşek, Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, Ali İhsan Yavuz, Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Fatih Şahin, Yılmaz Tunç yer alıyor.