YKS 2022 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS sonucu nasıl öğrenilir?

Milyonlarca aday YKS 2022 sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. YKS 2022 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak belli oldu. İşte ayrıntılar.
YKS 2022 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS sonucu nasıl öğrenilir?

YKS sonuçlarına ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Sınava giren adaylar bayram tatili sonrasında sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz ay YKS’ye giren TYT, AYT ve YDT sınavlarında 3 oturumda ter döken adaylar, dört gözle YKS sonuçlarının açıklanacağı günü bekliyor.

YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Yaklaşık 3 milyon adayın ter döktüğü YKS sınavının tamamlanması ardından gözler sonuçlara çevrildi. Sınavın üzerinden uzun bir vakit geçmesine rağmen sonuçlar henüz açıklanmadı. Bayram tatilinin sona ermesiyle ile adaylar internette hemen hemen her gün sonuçlarla ilgili araştırma yapıyor.

YKS sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Adayların, sınav sonuçlarını öğrenmek için 20 Temmuz gününe kadar beklemeleri gerekiyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise uzun bir tercih maratonu başlayacak.

Adaylar, sınavdan aldıkları puanlara göre üniversitelere tercih yapacak. Bilindiği üzere bu yıl YKS’de baraj sistemi kaldırıldı.

YKS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

ÖSYM tarafından YKS sonuçları ilan edildikten sonra birçok aday sonuçlara nasıl ulaşacağını bilmiyor. YKS sonuçları belli olduğu zaman sonuç sayfası, ÖSYM’nin SONUC OSYM GOV TR adresi üzerinden yayınlanacak. Sınava giren adaylar, T.C kimlik numaraları ve aday şifrelerini sisteme girerek YKS sonuçlarına ulaşabilecekler.

YKS sonuç sayfasında adayların derslere göre verdiği doğru ve yanlış cevap sayısı, okul puanı, oturumlara göre ayrı ayrı puanları ve sıralamaları yer alacak.