Yoğurdu siz de böyle yiyorsanız yandınız! Meğer tüm faydası yok oluyormuş

Yoğurt tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Aksi halde yoğurdun besin değerinden eser kalmıyor.
Yoğurdu siz de böyle yiyorsanız yandınız! Meğer tüm faydası yok oluyormuş

Yoğurdu siz de böyle yiyorsanız yandınız! Meğer tüm faydası yok oluyormuş: Yoğurt severlerin dikkatine. Yoğurdu meğerse yıllardın yanlış tüketiyormuşuz. Sizde yoğurdu tahta kaşık haricinde demir kaşıkl ile alıyorsanız tüm faydasını elinizin tersiyle itiyorsunuz.

YOĞURT MAYALARKEN DİKKAT EDİN!

Yoğurdun sulanmaması için tahta kaşık ile alınması ve tabağa konulması gerekmektedir. Ayrıca yoğurt yapımında da dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle yoğurdun sulanmaması için ve taş gibi bir yoğurt elde etmek için mayalama sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekmektedir. Yoğurt mayalarken öncelikle sütün iyice kaynatılması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra ise mayalamak için gereken sıcaklık 40-45 derece kadar olmalıdır. Bu ısıya gelene kadar bekleyin. 

Sütün ılımasıyla birlikte serçe parmağınız ile kontrol ederek dokuza kadar sayın. Eğer sayma işlemi bitene kadar parmağınızda yanma hissederseniz en iyi yoğurt mayalama zamanı olduğunu unutmayınız. İşte tam bu sıcaklıkta yoğurdu mayalayın. 

Yoğurt mayalandıktan sonra buz dolabında en az 1 gün dinlenmesi de oldukça önemli bir püf noktadır. Ayrıca mayaladığınız yoğurdun kesinlikle ev yoğurdu olması gerekmektedir. Yoğurdun taş gibi olması için bu aşamaları mutlaka eksiksiz yapın.

YOĞURDA DEMİR KAŞIK DEĞDİRMEYİN

Yoğurt mayalama işlemi bittikten sonra yoğurdu servis etmek için kesinlikte tahta kaşık kullanın. Demir kaşık yoğurdun besin kaynağını düşürecektir. Tahta kaşık kullanımı ile hem yoğurdun sulanmasını engellersiniz hem de besin değerinin aynı kalmasını sağlamış olursunuz.