Youtube üzerinden video izleyenlere güzel haber! Youtube'dan yeni reklam kararı

Youtube yeni kararını açıkladı. Milyonları sevindiren haber geldi. 6 Nisan 2023 tarihinden itibaren reklamlar kaldırılacak.
Youtube üzerinden video izleyenlere güzel haber! Youtube'dan yeni reklam kararı

Youtube üzerinden video izleyenlere güzel haber! Youtube'dan yeni reklam kararı: Youtube yapılan araştırmalar sonucunda video izlerken çıkan ve izleme zorunluluğu olan reklamların çok rahatsız edici olduğu anlaşıldı. Yapılan bu araştırma sonrasında ise Youtube'da video izlerken çıkan reklamlar 6 Nisan 2023 tarihinden itibaren kaldırılacak. İşte detaylar.

Youtube kullanıcıları gün geçtikçe artıyor. Youtube üzerinden milyonlarca insan birçok video izliyor. Günlük hayat içerisine büyük yer sahibi oldu. Fakat son zamanlarda video ve dizi izlerken ya da müzik dinlerken çıkan reklamlar çok rahatsız edici olmaya başladı. Hal böyle olunca Youtube yeni bir karar aldı. Buna göre artık reklamlar kaldırılıyor.

“YER PAYLAŞIMLI REKLAMLAR” ARTIK GÖRÜLMEYECEK

Youtube'da reklamsız Premium özelliğini satın alarak video izleyebiliyorsunuz. Fakat Premium özelliği bulunmayanlar karşısına çıkan reklamları izlemek zorunda kalıyor. Son zamanlarda reklamların çokluğu ve zorunda bırakılması gibi durumlar ile karşılaşılması sonucunda bu durumun çok rahatsız edici olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Youtube Platformu yeni bir reklam düzenlemesi kararı aldı.

Şirket tarafından söz konusu reklamlar eski olarak nitelendirildi. Yallardır bu konuda yapılan şikayetler sonucunda bu reklamların rahatsız edici olduğu anlaşıldı. Bu nedenle de yeni bir reklam düzenlemesi yapıldı. Söz konusu konu ile ilgili şu açıklama yapıldı; 

"6 Nisan 2023’ten itibaren, masaüstü ve mobil cihazlarda izleyici deneyimini iyileştirmeye ve etkileşimi daha yüksek performanslı reklam biçimlerine kaydırmaya yardımcı olmak için “Yer paylaşımlı reklamlar” reklam biçimi artık YouTube’da görünmeyecek." denildi.