YSK Cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları reddedilenleri açıkladı!

Yüksek Seçim Kurumu (YSK) bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu reddedilenleri duyurdu. Bazı başvurular kabul edilmezken bazı başvuru sahiplerine de ek süre verilerek eksik belgelerini tamamlamaları istendi.
YSK Cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları reddedilenleri açıkladı!

Yüksek Seçim Kuru (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday başvurularını almaya başlamıştı. YSK’ya dün yapılan başvurular değerlendirilerek bazı yeni kararlar alındı. Başvuruları kabul edilmeyen adaylar açıklanırken bazı adaylar için ise eksik belgeden dolayı onlara ek süre verildi.

CEM UZAN'IN ADAYLIĞI REDDEDİLDİ

YSK’nın aldığı karara göre Hakan Uzan ile Cem Uzan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları reddedildi. Hakan Uzan ile Cem Uzan adaylık başvuruları şahsen yapmadıkları için YSK bu başvuruları kabul etmedi. Vekilleri aracılığı ile yapılan Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi. Aynı şekilde posta yolu ile adaylık başvurusu yapan Hürrem Ayaz’ın da Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusu reddedildi.

YSK yapılan tüm başvuruları inceleyerek bazı değerlendirmelerde bulundu. Buna göre İrfan Uzun’un başvuru evraklarında mal bildirim formu olmadığı, Davut Turan’ın da fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin olmadığı bildirildi.

FATİH ERBAKAN EKSİK EVRAK VERDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan dün Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru yapmıştı. Bu başvuruyu da değerlendiren YSK eksik evraklar olduğunu tespit etti. Fatih Erbakan’ın yüksek öğrenim yaptığını gösteren onaylı diploma örneği, 6 vesikalık fotoğrafı ve fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu tespit edildi.

Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal’ın da başvurusu eksik evraktan dolayı kabul edilmedi. Ahmet Özal’ın da başvuru evrakları arasında mal bildirim formu ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu açıklandı.

YSK eksik evrak nedeniyle Duran Güvenir’in, Erkan Trükten’in, Handan Yalçıntaş’ın, Levent Akyollu’nun, Selami Karagöz’ün de başvurularını kabul etmedi. Eksik evrak veren Cumhurbaşkanı adaylarının bu eksiklikleri tamamlayabilmeleri için bugün saat 17:00’a kadar süre verildi. Bu saate kadar eksik evraklarını tamamlamayanların Cumhurbaşkanı adaylıkları da reddedilecek.

Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını bugün yapacaklar.