YSK imza sayılarını açıkladı! Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?

Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 100 bin imza toplamaları gereken isimler için süreç devam ediyor. Hangi Cumhurbaşkanı adayı şu ana kadar kaç imza toplayabildi, son rakamlar ne?
YSK imza sayılarını açıkladı! Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü gelecek dönem ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Seçim kararının alınması ile beraber Cumhurbaşkanı adaylığı ile alakalı olarak süreç başladı. TBMM’de grubu olan siyasi partilerin grup kararıyla aday gösterilen Cumhurbaşkanı adayları için 100 bin imza şartı uygulanmıyor. Ancak TBMM’de yer almayan kişilerin veya partilerin aday gösterdikleri Cumhurbaşkanı adaylarının seçime girebilmeleri için 100 bin imzayı Pazartesi akşamına  kadar toplamaları gerekecek.

MUHARREM İNCE 100 BİNE YAKLAŞTI

YSK bugün saat 16:13 itibariyle Cumhurbaşkanı adayları için toplanan güncel imza sayılarını açıkladı. Buna göre Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 100 bin imza sınırına çok yaklaştı. Muharrem İnce için 96.193 vatandaş ilçe seçim kurullarına giderek imza verdiler.

Muharrem İnce’nin ardından en fazla imza toplayan bir diğer aday Fatih Erbakan oldu. Fatih Erbakan toplam 69.149 vatandaştan imza aldı. Ancak Fatih Erbakan dün Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmişti. 100 bin imzayı geçse dahi Fatih Erbakan aday olarak seçimlerde yer almayacak. Fatih Erbakan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a destek verecek.

SİNAN OĞAN ZORLANIYOR

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Sinan Oğan ise 100 bin imza için oldukça zorlanıyor. Yaklaşık 48 saat kalmasına rağmen Sinan Oğan için 55.251 vatandaş imza verdi. Pazartesi akşamına kadar bu imza sayıları 100 Bin sayısına ulaşmazsa Sinan Oğan da Cumhurbaşkanı olarak seçimlere katılamayacak.

Bir diğer Cumhurbaşkanı adayı olmak için imza bekleyen isim ise Doğu Perinçek oldu. Doğu Perinçek’in imza sayısı 19.260’ta kalırken 100 bin imzası toplaması artık çok uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.