YSK'nın 2023 seçim kararları ve yasakları Resmi Gazete ile yayımlandı!

2023 seçim kararı için Yüksek Seçim Kurulu yeni duyurularını Resmi Gazete ile gerçekleştirdi. 2023 seçim yasakları ve yeni seçim kararları belli oldu.
YSK'nın 2023 seçim kararları ve yasakları Resmi Gazete ile yayımlandı!

YSK'nın 2023 seçim kararları ve yasakları Resmi Gazete ile yayımlandı! 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı ilan edilen 2023 genel seçim tarihi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu YSK beklenen yeni seçim kararlarını peş peşe açıkladı. 

12 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni seçim kararları ile 14 Mayıs 2023 Pazar günü uygulanacak yeni seçim yasakları da belirlenmiş oldu. Seçime katılacak olan partilerin de ilan edildiği karar kapsamında seçim günü uygulanacak seçim yasakları da ilan edildi. 

SEÇİME KATILACAK OLAN PARTİLERİN İSİM LİSTESİ 2023!

Bu sene seçime 36 partinin katılacağı açıklanırken bu partiler şu şekilde sıralandı; Adalet ve Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi.

YSK 2023 SEÇİM YASAKLARI AÇIKLANDI! SEÇİM GÜNÜ BUNLARI YAPMAK YASAKLANDI

2023 seçim kararı kapsamında uygulanacak olan yasaklar da belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında 14 Mayıs 2023 tarihinde oy verme işlemlerinin saat 08:0 itibari ile başlayacağı ve 17:00'de sona ereceği ilan edildi. 

YSK'nın 2023 seçim kararları ve yasakları Resmi Gazete ile yayımlandı!

Yayımlanan YSK kararı ile uygulanacak olan yasaklar da belirlenmiş oldu. 12 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasaklandı. Yine bunlara ek olarak; 

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde silah taşınması, 

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerlerinin açılması, 

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yemek dışında yer alan hizmetlerin verilmesi, 

Seçim günü saat 18:00'e kadar düğün yapılması, 

Saat 18:00 kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasaklandı.