GYODER'den İnşaat Sektörü ve Şantiyelere Koranavirüs İçin Tedbir Çağrısı!

Koranavirüs salgını tüm sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle de inşaatların devam ettiği şantiyelerde işçilerin kalabalık barakalarda yatmaları ve şantiye ortamında yemekhanelerde gerekli hijyen önlemlerinin alınmasının zor olması.
GYODER'den İnşaat Sektörü ve Şantiyelere Koranavirüs İçin Tedbir Çağrısı!

Koranavirüs salgını tüm sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle de inşaatların devam ettiği şantiyelerde işçilerin kalabalık barakalarda yatmaları ve şantiye ortamında yemekhanelerde gerekli hijyen önlemlerinin alınmasının zor olması

Korana virüs salgını nedeni ile tüm sektörler birbiri ardına tedbirler almaya başlarken bir tedbir uyarısı da inşaat sektörü için GYODER tarafından yapıldı.



İNŞAAT SEKTÖRÜNE KRİTİK KORANAVİRÜS UYARISI: ŞANTİYELERDE TÜM ÖNLEMLERİ ALIN!



Türkiye'nin en büyük çatı kuruluşları arasında yer alan GYODER üyelerine göndermiş olduğu uyarı yazısında koronavirüs nedeni ile çeşitli tedbir kararlarını almaları konusunda uyarıda bulundu.



Gönderilen tavsiye yazısında "Dışarıdan sipariş edilen her türlü malzeme ve paketler dezenfekte edilerek içeri alınmalı. Çalışanlara, kendi sağlıklarının yanında çalışma arkadaşlarının sağlıklarını da korumakla sorumlu oldukları hatırlatılmalı.



Çalışanların korku ve paniğe kapılmaması, motivasyonlarının yüksek tutulması adına alınan tedbirlerin büyük önem taşıdığı, kendilerine sık sık açıklanmalı. Hem ofis hem de şantiyelerde el temizliği için dezenfektan noktaları oluşturulmalı.



Lavabolarda tek kullanımlık havlu bulundurulmalı. Şantiye ve ofiste çalışan personelin vücut ısısı sabah-akşam düzenli ölçülerek not edilmeli. Vücut sıcaklığının 38 derecenin üzerine çıkması halinde iş yeri hekimine bilgi verilmeli" dedi.



ŞANTİYELERE DÜZENLİ İLAÇLAMA TAVSİYESİ GELDİ



Yayımlanan tedbir paketinde şantiyelere düzenli temizlik ve ilaçlama uyarısı da geldi.



İşçiler için temiz kıyafetlerini asacakları ayrı dolaplar sağlanması, odaların yeterince temiz hava ile doldurulması için sık sık havalanması, özellikle de koğuş ve yemekhanelerin uzun süreli koruma sağlayacak ilaçlama yapılması önerildi.



Emlak365.com