İkinci Çiftlikbank Vakası, Emlakçı Kadın 5,5 Milyon Lirayla Kayıplara Karıştı

Paralarını sanal saadet zincirinde kaybeden binlerce kişi paralarını kurtarmak amacı ile çare ararken ellerinde kalan son paraları da emlakçıya kaptırdılar.
İkinci Çiftlikbank Vakası, Emlakçı Kadın 5,5 Milyon Lirayla Kayıplara Karıştı

Paralarını sanal saadet zincirinde kaybeden binlerce kişi paralarını kurtarmak amacı ile çare ararken ellerinde kalan son paraları da emlakçıya kaptırdılar. Emlakçı kadın kısa sürede topladığı 5,5 milyon ile kayıplara karışırken ikinci kez dolandırılan kişiler büyük bir şok yaşadılar. Saadet zinciri kuran kadının katılımcılardan aylık yüzde 30 katılım payı vaadiyle para topladığı, sanal saadet zincirine parasını kaptıran kişilerin bu paralarını kurtarmak amacıyla yeni saadet zincirine girdikleri iddia edildi.

İkinci Çiftlik Bank Vakası!

Olayın duyulması ile beraber herkes "ikinci çiftlik bank vurgunu" yorumunu yaparken katılımcıların tümünün paraları toplayan kişinin kadın olması ve emlakçılık yaptığı için kendisine güvendiklerini söyledikleri öğrenildi.

Kurulan saadet zincirine girmek için evini satan kişilerin dahi olduğu öğrenilirken çeteyi kuran Hafize isimli emlakçının yakalanması için polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturmayı yöneten mali şube araştırmalarına başlarken emlakçı kadının yanı sıra ona yardım eden 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Toplam 5,5 Milyon Liralık Vurgun Yaptı

Olayların başlangıcında yaşanan sanal saadet zinciri olayında emlakçı kadının kızının da mağdurlar arasına yer aldığı, diğer mağdurların bu nedenle paralarını kurtarmak amacı ile emlakçı kadının vaatlerine inandıkları iddia ediliyor. Toplamda yapılan vurgunun 5,5 milyon lira olduğu belirtilirken kısa sürede topladığı paralarla ortadan kaybolan Hafize isimli emlakçı kadının aranmasına başlandı.

Neden Saadet Zincirlerine İnanıyoruz?

Aslında toplum olarak inanma arzumuz ve kısa yoldan zengin olma tutkumuz bizi saadet zinciri dolandırıcılarının hedefi haline getiriyor. Kısa sürede, yüksek oranda para kazanmayı vaat eden sistem elinde para olanların bu parayı kısa sürede arttırmak istemeleri nedeniyle onları hedef haline getiriyor.

Özellikle de sosyal medyada yayılan "kısa sürede paramı ikiye katladım" yorumları ile dikkat çeken sahtekarlar son derece geniş bir dolandırıcılık ağı kuruyor ve ilk etapta insanların kazanmalarını sağlayarak daha fazla kişiye ulaşıyorlar. Katılımcı sayısı artıp vurgun yapılan para sayısı yükseldiğinde ise tüm telefonlar ve adresler bırakılarak kaçılıyor. Ne yazık ki bu dolandırıcılar yakalandığında ise hem paranın tümünü elden çıkarmış oluyorlar hem de caydırıcı cezalar uygulanmıyor. Kaynak: emlak365.com