İmar Barışı 6 Ay Uzatıldı, 2019 İmar Affı Yeni Son Başvuru Tarihi Ne Zaman Dolacak?

İmar barışı uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar affı uzatıldı kararını açıkladı. Peki, imar affı son başvuru tarihi ne zaman dolacak?
İmar Barışı 6 Ay Uzatıldı, 2019 İmar Affı Yeni Son Başvuru Tarihi Ne Zaman Dolacak?

İmar barışı uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar affı uzatıldı kararını açıkladı. Peki, imar affı son başvuru tarihi ne zaman dolacak?

İmar barışı son başvuru tarihi için beklenen uzatma kararı açıklandı. İmar affı başvuru tarihi 6 ay uzatıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar barışı uzatma kararı sonrasında yeni imar barışı son başvuru tarihi 15 Haziran 2018 olarak açıklandı.



İmar Barışı Son Başvuru Tarihi 15 Haziran 2018 Olarak Açıklandı!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine, yeni yılda yeni mağduriyetler yaşanmaması, konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için İmar Barışı'na başvuruları 15 Haziran 2019'a kadar uzatıyoruz. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarih 30 Haziran 2019 olarak belirlendi" diyerek yeni tarihi duyurdu.



İmar Barışı Taksitlendirme Olacak Mı?



Hayır, ne yazık ki yapılan ilk açıklamalarda imar barışı için uzatma kararı verilmesine rağmen taksitlendirme müjdesi gelmedi. İmar barışı son başvuru tarihi 15 Haziran olarak belirlenirken yeni imar barışı son ödeme tarihi ise 30 Haziran 2019 olarak açıklandı. İmar barışı başvurusunda bulunan kişiler için ise taksitlendirme seçeneği yine sunulmadı.



İmar Barışı Ödemesi Nasıl Yapılacak?



İmar barışı ödemeleri için ilk olarak imar barışı başvuru formu dolduralacak. İmar barışı e devlet üzerinden gerçekleştirilecek. İmar barışı başvurusu için;



1) E-devlet şifresi



2) Geçerli bir cep telefonu numarası



3) Geçerli bir e-posta adresi



4) Beyan edilecek yapının adresi



5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri



6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)



7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı



8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)



9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)



10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)



11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi



12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.) yeterli olacak.



Bu evraklarla başvuru yapan kişilere imar barışı mesajı gönderiliyor. Bu mesajda yer alan imar barışı numarası üzerinden imar barışı ödemesi alan bankalar ziyaret edilerek ya da bu bankaların internet şubeleri üzerinden ödemeler yapılıyor.



Emlak365.com