İmar Barışı İçin Yapılması Gerekenler

İmar barışından yararlanmak isteyen kişilerin yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurmaları yeterli oluyor. Peki, imar barışı için yapılması gerekenler neler?
İmar Barışı İçin Yapılması Gerekenler

İmar barışından yararlanmak isteyen kişilerin yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurmaları yeterli oluyor. Peki, imar barışı için yapılması gerekenler neler?

İmar barışı başvurusu e devlet üzerinden kabul edilmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı kapsamında başvuruda bulunmak isteyen kişilerin e devlet üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurmaları gerekiyor.



Yasal düzenleme ile tanınan imar barışı başvuru hakkından yararlanan kişiler iskansız binalar ve iskansız daireler için iskan belgesi alırken yine tapusuz gecekondulara da yapılan yasal düzenleme tapu umudu oldu. Peki, imar barışı için yapılması gerekenler neler?



İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılacak?



İmar barışından yararlanmak isteyen kişiler başvurularını e devlet üzerinden yapacak. E devlet üzerinden yapı kayıt belgesi formu doldurulacak. Ardından bu başvuru formu onaylanacak ve bakanlığın SMS bildirimi beklenecek.



Gönderilen imar barışı SMS bilgisi üzerinden kişi imar barışı ücreti ödemesini anlaşmalı bankalar üzerinden yapacak ve bunun ardından yapı kayıt belgesi alacak. Alınan bu belge ile iskansız binalar için iskan başvurusunda bulunabilecek ya da tapusuz gecekondular için tapu alma süreci başlatılabilecek.



E-Devlet Kapısı Üzerinden Yapılacak Müracaatta Gereken Bilgiler



1) E-devlet şifresi



2) Geçerli bir cep telefonu numarası



3) Geçerli bir e-posta adresi



4) Beyan edilecek yapının adresi



5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri



6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)



7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı



8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)



9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)



10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)



11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi



12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)



Emlak365.com