İmar Barışı Kapsamına Girmeyen Kaçak Yapıların Yıkılmasına Başladı

İmar barışı başvuruları devam ederken bakanlık imar barışı kapsamına girmeyen 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların yıkımına başladı.
İmar Barışı Kapsamına Girmeyen Kaçak Yapıların Yıkılmasına Başladı

İmar barışı başvuruları devam ederken bakanlık imar barışı kapsamına girmeyen 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların yıkımına başladı.

Kaçak yapılara göz açtırmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkım çalışmalarına başladı.



Özellikle de yaylalar bakanlık tarafından yakın takibe alınırken verilen karar kapsamında 4 binden fazla kaçak yapı için yıkım kararı çıktı.



İmar Barışı Fırsatçılarına Göz Açtırılmayacak



İmar barışı haberlerinin duyurulması ile fırsattan yararlanmak isteyen kişiler özellikle de yaylalarda kaçak yapı inşa etmeye başladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılaşmanın yaygınlaşması nedeni ile duruma hemen müdahale etme kararı aldı. Verilen karar kapsamında Bakanlık ekipleri ile Jandarma hemen denetimlere başladı ve kaçak yapıları tek tek belirledi.



Yapılan tespitler ve çalışmalar kapsamında Trabzon'da 1750, Giresun'da 1700, Rize'de 350, Gümüşhane'de ise 306 olmak üzere toplam 4 bin 106 adet kaçak yapının yıkılmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili birimlere yıkım kararı hakkındaki yazıları ulaştırdı.



Uzungöl Tabiat Parkı Etrafındaki Kaçak Yapıların Yıkımına Başlandı



Verilen kararlar doğrultusunda ilk olarak Türkiye'nin doğal harikaları arasında yer alan Uzungöl etrafından yapılmaya başlanan kaçak yapıların yıkılmasına başlandı. Yıkım çalışmaları esnasında yaylacıların çok sert tepki göstermesi nedeni ile ekipler yıkım çalışmalarına ara verdi.



Valilik Bildiri Yayımladı



Valilik ise yaşanan kaçak yapılaşma hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacı ile bildiri yayımlayarak yapılan yeni kaçak yapıların imar barışı kapsamına girmediği konusunda uyarıda bulundu.



Dağıtılan bildiride "İmar Barışı, 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsamaktadır. Ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptırarak imar kirliliğine neden olan kişi hakkındaki Türk Ceza Kanunu'nun 184/1'inci maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceği ve fail hakkında Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 231'inci maddesinde düzenlenen 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verilmeyeceğine hükmedilmiş olup, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan veya yapımına devam edilen ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi'nin verilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.



Emlak365.com