İstanbul'da Konut Stoku Patlamak Üzere! 1 Milyon Konut Elde Kaldı

Plansız üretilen sıfır konutlar hem inşaat sektörü hem de Türk ekonomisi için büyük bir yük oluşturmaya devam ediyor.
İstanbul'da Konut Stoku Patlamak Üzere! 1 Milyon Konut Elde Kaldı

Plansız üretilen sıfır konutlar hem inşaat sektörü hem de Türk ekonomisi için büyük bir yük oluşturmaya devam ediyor. Sadece İstanbul'da konut stoku 1 milyona ulaşmış durumda. Detaylar haberimizde!

Konut stoku sorunu her geçen gün daha da ciddi boyutlara ulaşırken konu hakkında bir eleştiri de İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından yapıldı.



Tapusuz Sanayi Modeli Geliştirilmeli!



İstanbul gibi dünyanın en güzel şehirlerinden birinde konut stokunun 1 milyona ulaşmasını eleştiren İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan "İstanbul gibi dünya markası gibi bir şehirde 1 milyon küsür elde kalmış, satılmak için bekleyen konutumuz var, bu ayıp bize yeter" dedi.



Bahçıvan üretimi teşvik edecek yeni modellerin zorunlu olduğunu belirterek “İstanbul’da sanayicinin tapusu olmasın, o tapu sanayicinin ahlakını bozuyor. Devlet sanayicinin İstanbul’da binasını, arsasını 49 yıllığına versin, ‘Burası sadece üretim için, tapu da sizin değil, üretim yapman kaydıyla sana tahsis edilmiş bir yer.’ desin. Tapusuz sanayi modelini getirmemiz lazım. Sanayinin devamı için Anadolu’ya gitme gerekliliğini birçok arkadaşımız gözden geçiriyor" açıklamasında bulundu.



Şehri Betona Gömüp, Şehrin Değerini Düşürüyoruz



Çok tartışılacak açıklamalara imza atan Bahçıvan “İstanbul’un gayrimenkul fiyatı arttıkça İstanbul sanayiden uzaklaşıyor, şehri değerlendirdikçe sanayiden uzaklaştırıyoruz. Özellikle İstanbul’da sanayicinin tapusu olmasın, o tapu sanayicinin ahlakını bozuyor.



İstanbul gibi dünya markası gibi bir şehirde 1 milyon küsür elde kalmış, satılmak için bekleyen konutumuz var, bu ayıp bize yeter. Şehri betona gömüp, şehrin değerini düşürüyoruz. Sanayi ve üretim kültürünü ayağa düşürüyoruz.



Devlet sanayicinin İstanbul’da binasını arsasını 49 yıllığına versin, ‘Burası sadece üretim için, tapu da sizin değil, üretim yapman kaydıyla sana tahsis edilmiş bir yer.’ desin. Tapusuz sanayi modelini getirmemiz lazım. Sanayinin devamı için Anadolu’ya gitme gerekliliğini bir çok arkadaşımız gözden geçiriyor" dedi.



Emlak365.com