Kamerun Gezi Rehberi

Kamerun gezinizde nerelere gidebilirsiniz, gezilecek yerler nerelerdir? Kamerun'un doğal, tarihi ve turistik yerlerini inceleyebilirsiniz.
Kamerun Gezi Rehberi

Kamerun gezinizde nerelere gidebilirsiniz, gezilecek yerler nerelerdir? Kamerun'un doğal, tarihi ve turistik yerlerini inceleyebilirsiniz.

Kamerun'da gezilecek yerler turistlere her anlamda oldukça büyük bir zenginlik sağlarken ülkenin orta batı Afrika'da bulunduğu ve resmi adının Kamerun Cumhuriyeti olduğu da belirtilmelidir.



Ülke Gabon, Ekvator Ginesi, Kongo, Çad, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Atlas Okyanusu ile komşu durumunda bulunmaktadır. Ülke doğal alanları olarak inanılma bir çeşitliliğe sahip olmakla birlikte birçok hayvan türü nesli tükenmemesi için koruma altına alınmıştır. Aynı zamanda UNESCO mirasları listesinde yer alan Dja Ulusal park yanında, birçok ulusal park da bu listeye girebilmek için başvuru yapmış durumdadır. Kamerun'un başkenti Yaounde olmakla birlikte ülkenin 2008 yılındaki anayasa değişikliğiyle de on farklı bölgeye ayrıldığı belirtilmelidir. Bu 10 bölgenin 8'inde resmi dil Fransızca olurken, iki bölgenin resmi dili İngilizce'dir. Ülke nüfusunun yüzde yetmişi Hristiyan inanışına sahipken, Müslümanların oranı da %21 civarındadır.



Kamerun’da Gezilecek Tarihi Yerler



Kamerun Gezi Rehberi



Kamerun gezilecek tarihi noktalar bakımından da önemli bölgelere sahiptir. Kamerun’daki tarihi mekanlar;



• Ebodje kasabası önemli bir tarihi mirasa sahip olmasının yanında, ülkenin ekoturizm yapılan önemli noktalarından da biridir. Bir sahil kasabası olan Ebodje'de deniz kaplumbağaları koruma altına alınmış durumdadır.

• Başkent Yaounde'de bulunan Kamerun Ulusal Müzesi yüz yıla yaklaşan tarihiyle ülke tarihi için oldukça önemli ayrıntılar içeren bir tarihi nokta konumunda bulunmaktadır.

• Başkentin bir başka önemli tarihi yapısı olan Yeniden Birleşme Anıtı İngiliz ve Fransız Kameronlarının yeniden birleşme simgesi olarak bir dönem bakımsızlık nedeniyle sıkıntı yaşasa da oldukça tarihi önemi olan bir yapıdır.

• Üçgen şeklinde ilginç bir yapı olan Notre Dame de Victoires Katedrali 5000 kişilik kapasitesiyle oldukça büyük bir tarihi yapıdır. Mimari tarzı oldukça farklı olan katedral başkent Yaounde'de bulunmaktadır.

• Ülkenin hemen hemen her bölgesine yayılmış Hristiyan inancına ait ibadet merkezleri oldukça fazla sayıda bulunmakla birlikte, tarihi mimari dokuları da oldukça dikkat çekicidir.



Kamerun’da Gezilecek Modern Mekanlar



Kamerun Gezi Rehberi



Kamerun son 30 yılda modern mekanlar konusunda oldukça atılım yapmış bir Afrika ülkesidir.



Kamerun’daki modern mekanlar;



• Kamerun'un en büyük şehri Douala'da bulunan ve 1986 yılında hizmete açılan müze, Kamerun'un ilk denizcilik müzesi olması ve Kamerun denizcilik tarihi için birçok ayrıntı içermesi bakımından çok önemli bir turistik mekandır.

• Kamerun'un başkenti Yaounde şehrinde bulunan Blackitude Müzesi, Kamerun sanatsal tarihi açısından miras kalan öğeleri kurtarmak amacıyla oluşturulan bir etnoğrafya müzesi olmakla beraber 2000 yılında hizmete girmiştir. Ek olarak Kamerun Kraliyet hazinesi koleksiyonları da bu müzede bulunmaktadır.

• Limbe ayrıca plaj ve deniz keyfi yapmak isteyen yabancı turistler için önemli bir konumda bulunan bir bölgedir. Limbe Vahşi Yaşam Merkezi'de burada bulunmaktadır.

• Kamerun gece hayatı için çok olumlu şeyler söylenmese de Douala ve başkent Yaounde'de bu konuda önemli mekanlar bulmak mümkündür. Fiyatlar Douala'da başkente göre biraz daha fazla olmakla beraber mekanların kalitesi bakımından büyük bir benzerlik içerisinde olduklarından bahsedilebilir.



Kamerun’da Gezilecek Doğal Güzellikler



Kamerun Gezi Rehberi



Kamerun başta şelale, ulusal park ve botanik bahçeleri olmak üzere doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir yapıda bulunmaktadır.



Kamerun’daki doğa harikaları;



• Mount Cameroon (Kamerun Dağı) Gine Körfezi yakınlarında bulunan son püskürtmesini 3 Şubat 2012 tarihinde yapan aktif bir yanardağdır. Afrikanın dördüncü, dünyanın da 31.en yüksek zirvesi konumunda bulunan Mount Cameroon önemli bir doğa harikasıdır. Aynı zamanda Mandarin Dağları da ülkenin önemli bir volkanik noktasıdır.

• Dja Ulusal Parkı 1987 yılında milli park statüsü elde etmekle birlikte, içerisinde nesli tükenmekte olan türler bulunduğu için UNESCO tarafından koruma altına alınmış durumdadır. Park, Kamerun'un en önemli turistik noktalarından biridir.

• Korup Milli Parkı özellikle kelebek, sürüngen, kurbağa ve kuş türleriyle ünlenmiş olan ve 1986 ılından itibaren milli park statüsü kazanmış bir bölgedir. Asma köprüleriyle meşhurdur.

• Waza Ulusal Parkı 1930'lu yıllarda aslında bir av rezervi olarak kurulmuş olmakla birlikte 1979 yılında UNESCO biyosfer rezervi olarak belirlendiği de belirtilmelidir. Özellikle safari tutkunları için Afrika'daki çok önemli bir adrestir.

• Limbe Botanik Bahçesi 1892 yılında muz, palmiye yağı, kahve, kauçuk ve kakao gibi egzotik bitkilerin tanıtılması kurulmuş ve 48 hektarlık büyük bir araziyi kaplamaktadır. Limbe Botanik Bahçesi Limbe şehrinin keşmekeşinden uzak huzurlu ve sessiz bir doğal bahçedir.

• Ekom-Nkam Şelaleleri de 80 metre yükseklikten akan ve yayın balığı üretiminde de önemli bir nehir olarak nitelendirilen bir noktadır.



Kamerun’un Meşhur Yemekleri



Kamerun Gezi Rehberi



Kamerun mutfağı birçok yöresel farklılığı da içerisinde muhafaza ederken, ülkeye özgü akşam yemeklerinde tek çeşitten ve büyük porsiyondan oluşan akşam yemeği yemek gibi bazı değişik alışkanlıklar da bulunmaktadır. Kamerun’un geleneksel yemekleri birçok değişik malzeme muhteva ederken mısır, pirinç, yabani muz, cocoyam, cassava ve patatas hamura benzeyen ve fufu adı verilen bir kabın içine doldurularak servis edilir. Fufu aynı zamanda Kamerun mutfağının tanımlanması için de kullanılan bir sözcüktür.



• Ülkede et, tavuk ve balık ürünleri oldukça pahalı olduğu için sadece özel günlerde tüketilmektedir.

• Ana yemekler yanında mutlaka aromatik bir sos, öğütülmüş kuruyemiş, yeşil bitkiler, bir çorba ve baharatlar ile palm yağının işbirliğiyle hazırlanan bir yahni de bulunmaktadır.

• Ülke genelinde çay ve kahve oldukça fazla tüketilirken, yüksek alkollü içecekler de oldukça yaygın olarak içilmektedir. Bira tüketimi de oldukça fazladır.

• Ndole ve Brochettes de Kamerun mutfağının önemli lezzetlerini oluşturmaktadır.



Kamerun’a Gidince Mutlaka Yapılacaklar



Kamerun gerek sahil turizmi gerekse de doğal güzellikleri bakımından Afrika kıtasının en önemli ülkelerinden biridir. Kamerun’da yapmadan dönmemeniz gerekenler;



• Kamerun'un en önemli festivali olan Tabaski, her yıl Ekim ayında düzenlenen ve gezi tarihlerinin buna göre ayarlanması tavsiye edilen önemli bir yerel festivaldir.

• Kamerun'un doğal bölgeleri ve hayvanat bahçeleri mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında bulunmaktadır. Kamerun gezilerinin en az yarısının doğal alanlar ve hayvanat bahçeleri için ayrılması ziyaretçilere Kamerun hakkında yapılacak önemli bir uyarı olacaktır.

• Kamerun yemekleri kıtanın en popüler yemeklerinden birkaçını oluştururken ziyaretçilerin özellikle Brochettes ve Ndole yemeden ülkeden ayrılmaması tavsiye edilmektedir.



Kamerun’daki Gezinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler



Kamerun güvenlik bakımından sıkıntısız bir ülke olarak tasvir edilmekle birlikte, ülkenin turistik merkezlerine ulaşım da oldukça basittir.



Kamerun’daki tatiliniz için uyarılar;



• Ülkeye yapılanacak ziyaretlerden önce Sarı Humma ve Polio aşılarının yapılması gerekmektedir. Ziyaretçilerin yanında eğer aşı kartı yoksa daha önceden aşı olunsa dahi tekrar aşı olmak kaçınılmaz durumda bulunmaktadır.

• Ülkenin tüm turistik merkezlerinde taksiciler turistlerin çevresini sararak taşıma için fiyat önerileri sunmaktadır. Fiyat pazarlığı yapılmadan taksiye binilmemesi oldukça önemlidir.

• Ülkede Fransızca dili çok popüler olduğundan kişilerle Fransızca dili haricinde iletişim kurulması pek mümkün değildir.

• Sokak satıcıları ülkenin her noktasında önemli bir alışveriş hizmeti sunarken alınan ürünlerin kaliteleri bakımından oldukça dikkat edilerek alışveriş yapılması önerilmektedir.

• Kamerun insanları genel anlamda oldukça misafirperver olmalarına rağmen, Fransızca dışında (ülkedeki on bölgenin sekizinde Fransızca resmi dil olarak kabul edilmiştir) iletişim kurulma güçlüğü de dikkat çekmektedir.



Emlak365.com Özel İçerik